Zelfmoord in droom om uit nachtmerrie te komen

 • Auteur
  Berichten
 • bcktothefuture
  Gast

  Ik heb gemiddeld denk ik eens per week een nachtmerrie en deze hebben vaak een beetje hetzelfde onderwerp: ik ga een pijnlijke dood sterven (bijv. omdat ik omgeven ben door brand, er zombies achter me aan zitten, iemand me wil vermoorden etc etc.). Ik merk dat ik wanneer ik nog aan het dromen ben, altijd bij mezelf denk van oké, ik pleeg gewoon zelfmoord zodat ik geen pijnlijke dood heb en mijn nachtmerrie zal stoppen. Ik pleeg ook elke keer opnieuw zelfmoord (altijd door voor een trein te springen, want er komt op een of andere manier altijd een trein langs, overal) en word dan wakker.

  Weet mijn onderbewuste gewoon dat ik door ‘zelfmoord’ te plegen uit mijn nachtmerrie ontwaak en doe ik dit daarom elke nacht of heeft het een diepere betekenis?

  Ik sta overigens prima in het leven, totaal geen depressieve gevoelens ofzo dus ik denk niet dat het iets heeft te maken met eventueel suïcidaal zijn (dat ben ik totaal niet).

  Alvast bedankt!

  Marjolein-Charlotte
  Gast

  Beste,

  Zoals je je droom beschrijft, ben je in de meest heftige (zogoed als onmogelijke) manier aan het ontvluchten waar je bang voor bent. Er is een dreiging om je heen die je niet aan kunt (in de ervaring) en de enige mogelijkheid is de rationele: ontsnappen uit de ervaring door “zelfmoord te plegen” oftewel de droom te stoppen.

  Vanuit mijn perspectief zou dit kunnen betekenen dat je bepaalde problematiek aan moet gaan pakken in je leven (dit is puur speculeren, maar heb veel onderzoek gedaan naar droombetekenis, dus hopelijk een kern van waarheid in). Dit, omdat ze wellicht groter worden of te groot lijken om ineens of alleen op te lossen. Dit hoeft geen direct dreigende problematiek te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook zijn: de angst om een bedrijf op te starten, dat ene heftige gesprek met iemand te hebben, iets onder ogen komen.. etc

  Ga eens na in je leven wat hiervoor zou kunnen zorgen. Wat ik zou willen suggereren in je droom is het volgende: op het moment dat je merkt van “ai, ik wil hier weg”, pleeg dan geen zelfmoord. Zorg voor een plek waar je veilig kunt zijn (bijvoorbeeld door te klimmen in een boom o.i.d.) of een andere manier, waardoor je even stil kunt staan. Het doel is om niet weg te rennen, maar te observeren. Misschien is er wel een weg uit de brand, of zijn er bepaalde symbolen die je in de droom kunt herkennen. De man/vrouw/gedaante die je wilt vermoorden, heeft deze uberhaupt een wapen en ken je deze persoon?

  Door meer besef te krijgen over de ernst van de situatie, kun je pas gaan kijken naar een oplossing. Wellicht geeft je dit ook meer rust/moed in het dagelijks leven.

  Misschien komt dit helemaal niet overeen met de stand van zaken, maar proberen lijkt me geen kwaad!
  Heel veel succes en plezier gewenst!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">