zeehond/hond en slang

 • Auteur
  Berichten
 • Joels
  Gast

  Hallo,

  Al enige tijd probeer ik bij het herinneren van mijn dromen hiervan de betekenis op te zoeken maar deze keer kan ik moeilijk een link leggen tussen de droom en mijn onderbewustzijn.

  Deze nacht was mijn droom als volgt.

  Ik was in mijn huis (ik herkende mijn terras, maar toch het huis was een ander huis),een combinatie van mijn huis en mijn ouderlijk huis.
  Mijn ouders lagen al te slapen en ik was nog beneden.
  Opeens zat er een zwarte zeehond op het terras die probeerde binnen te geraken en begon wild op de ramen te duwen.
  Ik was bang en rende naar boven
  plots was toch het dier binnen geraakt en was ik op de kamer van mijn ouders, het dier sprong bij mijn ouders op bed en mijn hond van vroeger (die niet meer leeft) begon te vechten met de zeehond.
  De kamer was donker, toen ik het licht aan wou steken werkte het niet, alsook zelf kon ik niet praten om mijn mama wakker te maken.
  Ik liep naar het bed naast mijn mama, mijn hond beet me eerst in mijn hand tot als het hij wist dat ik het was om mij vervolgens te likken op de plaats waar ze had gebeten. De Hond kwam bij me alsof ik iedereen moest redden.
  De zeehond spartelde in het bed aan het voeteinde.
  Ik kreeg mijn moeder niet wakker, toch schudde ik aan haar en probeerde ik te praten, al was het heel stil. Dit terwijl de paniek alleen maar toenam in mijn lichaam en ik eigenlijk wou roepen maar het lukte niet.

  Ik werd wakker, mijn hart ging te keer en was in paniek. Ik besefte wel dat het een droom was maar was in de war.
  Ik kon mezelf kalmeren en ben terug in slaap gevallen.

  Na het opzoeken zag ik dat zowel zeehond als hond staan voor speelsheid en vrijdelijkheid, dus vind ik het heel raar dat er dan een gevecht tussen hen was in mijn droom, alsook wat mijn ouders hier plots deden.
  Het niet kunnen praten in dromen wanneer ik in paniek ben zie ik vaker gebeuren in mijn dromen.

  Een paar dagen geleden droomde ik over een slang die op de weg ineens naar me toekwam in een bocht, terwijl ik aan het rijden was.
  Plots zat de slang in mijn wagen maar was veel kleiner. ze kroop naar voren, eerst aaide ik de slang, ook al was ik beetje bang. vervolgens wou ik de slang nemen en beet ze mij. Het deet geen pijn maar ik voelde wel het gif in mijn hand branden.
  Ik werd wakker en zei tegen mezelf: slang slang slang
  ook bij de zeehond bleef ik het herhalen zodat ik mijn droom nog kon herinneren de dag nadien.

  Het rare is dan ook dat de slang voor enerzijds leugens en valse mensen staat en terzelfdertijd voor de genezer.

  Hopelijk kunnen jullie me meer helderheid brengen want ik ben in de war :-)

  warme groetjes
  Joelie

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis is als een jas om je heen. De kamers bevatten je eigenschappen en vaardigheden. Het ouderlijk huis staat voor je basis en je ouders je steun en toeverlaat, waar je eigenlijk nog niet zonder kunt. Je eigen huis voor je eigen normen en waarden. De ramen zijn je uitzicht naar de buitenwereld.

  De zeehond staat inderdaad voor speelsheid (de zeehond spartelde in het bed aan het voeteinde) en je vermogen om verschillende ideeën en gedachtes te gebruiken en op te nemen in een situatie. Maar jij bent bang voor de zeehond en er is een gevecht. Het is een gevecht met je zelf om uit je comfortzone te treden, waarbij je minder op je ouders steunt. De donkere kamer is je onbewuste of onbekende. Het lichtje wil niet branden. De hond staat voor trouw en speelsheid.

  De slang heeft verschillende betekenissen. Het staat in deze droom voor gif, maar ook tegengif. Het bewuste en onbewuste. Om je denkvermogen te veranderen of een grens te verleggen kan pijn, kracht en doorzettingsvermogen van je vragen. Groei gaat niet vanzelf.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">