Witte uil vliegt tegen raam

 • Auteur
  Berichten
 • Kaboutertje
  Deelnemer

  Het was bijzonder om zo ‘wakker’ mijn droom te mogen ervaren. Nu alleen super nieuwsgierig naar wat het te betekenen heeft. Hopelijk kan iemand helpen om meer inzicht te verkrijgen.

  Ik was in huis, niet mijn eigen huis, maar een plek die warm aanvoelde. Het was donker. Opeens kwam er een witte uil aangevlogen. Uit het niets. Hij kwam hard tegen het raam aan, maar het leek hem niets te doen. Hij bleef voor het raam zitten en kijk met zijn wijze ogen mij lief en vriendelijk aan. Hij bleef rustig zitten en vloog niet weg.

  Iemand een idee? Ik weet dat uilen ook voor iets donkers kunnen staan, maar zo voelde ik het niet. Het voelde warm en vertrouwd

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Al is het niet je huis, het blijft je eigen reflecties te zijn. Een huis is als een jas om je heen. Elke kamer bevat eigenschappen, vaardigheden en elke kamer heeft zijn functie. De plek die warm aanvoelde is een gevoel van tevredenheid. Het kan om een gemis gaan. Dit gevoel kun je vasthouden door intuïtie en ratio samen te laten werken.

  Het donker is het onderzoeken van het onbewuste of onbekende. De uil als totemdier staat voor innerlijke kracht, wijsheid en is een boodschapper. De manifestatie kan een boodschap van inzicht krijgen betekenen. De rust die je ervaart kun je zelf creëren. Vaak gaat het om een zoektocht naar jezelf.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Kaboutertje
  Deelnemer

  Ik worstel enorm met een situatie waarin ik mijn rust maar moeilijk kan vinden. Een situatie (liefde) waarin ik de intenties van een ander maar moeilijk kan doorgronden. Mijn gevoel, mijn intuïtie staan lijnrecht tegen over wat er feitelijk gebeurd. Ik denk dat het gedrag met een reden is, maar ja….volg ik mijn intuïtie of de feiten?

  En door de onrust ben ik mezelf niet meer….Dus zeker herkenbaar wat je aangeeft.

  Ik snap alleen dat botsen tegen het raam nog niet. Is dat als ‘waarschuwing’ mijn kant op?
  En het donker/licht verhaal: alles was echt zo donker en de uil was sneeuwwit met van die felle wijze gele kijkers?
  Is dat gelijk aan wat jij aangeeft met het gemis en de inzichten?

  Esme
  Moderator

  Je gevoel of intuïtie kan je op aan ander spoor brengen. Je zou een andere aanpak kunnen proberen en meer overwegen wat je gevoel en ratio zegt. In de link lees je meer: https://www.bureauspraakwater.nl/bron/effectief-vergaderen/besluitvorming-intuitie-vs-ratio/. Onrust kan door stress komen. Je kunt niet meer je hoofd vanzelf ordenen. Het kan een beetje een chaos je hoofd creëren en kunnen depressieve klachten met zich mee brengen.
  Het is wel een hele andere manier van benaderen, maar op die manier kun je beter gronden. In de link lees je wat aarden precies inhoud: https://www.happywithyoga.com/lifestyle/wat-is-aarden-tips/.

  Het botsen tegen het raam is een wake-up-call.

  Kaboutertje
  Deelnemer

  Dank voor je reactie!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">