Water geven

 • Auteur
  Berichten
 • Adrianadream
  Deelnemer

  Hallo,

  De droom speelt zich buiten af. Goed om te weten is dat ik in het echt onlangs 2 boekketten heb gehad waarvan 1 snel was verwelkt. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Vandaag droomde ik dat ik water wilde geven aan rozen in een vaas. Een Turkse man (kende ik niet) wilde mij helpen en geeft zijn vrouw dat aan. Zij haalt uit een ah bigshopper een vaas met verwelkte rozen uit en geeft dit aan mij, zodat ik t water van die vaas kan gebruiken om mijn rozen water te geven. Het zou weggegooid worden. De rozen waren hard, verwelkt en zelfs beetje wit laagje aan het krijgen.
  Ik besluit het water van de verwelkte rozen te verversen. Ik vind het namelijk niet fris. Als ik het water ververs loop ik met een vaas en zegt mijn moeder tegen mij dat ik allemaal beestjes op mij heb die van de vaas komen. Ik zie idd veel witte kleine luisjes op mijn jas (donkerblauw) en schud ze van me af. Ik denk dan dat ik die vaas beter niet had kunnen aannemen want t is t niet waard door die beestjes.

  CE
  Deelnemer

  De verwelkte rozen staan voor iets wat wordt verwaarloosd, de rozen zijn een symbool van liefde. Het verharde laagje kan staan voor verharding van iets. De luizen zijn kleine dingetjes/irritaties/frustraties. Hierdoor vind je de rozen niets meer waard. Het kan zijn dat er iets mis is in een relatie?
  Misschien kan je er wat mee of herken je iets.

  Groetjes Ce

  Adrianadream
  Deelnemer

  Hoi C>E,

  Dankjewel voor je uitleg. Helaas herken ik daar niet iets in. Ik heb onlangs echt 2 boeketten gehad waarvan 1 verwelkt en denk dus zelf dat de rozen meer een verwerking waren van de realiteit. Echter eromheen heeft wel een betekenis.

  Ik hoop dat ik met deze extra info geholpen kan worden.

  Groetjes

  Esme
  Moderator

  De boekketten waarvan 1 snel verwelkt was, kon in de buurt staan van fruit. Rijpend fruit produceert een bepaalde gas, ethyleen (verouderingshormoon). Daardoor rijpt het fruit, maar verouderen de bloemen in de buurt sneller. Ik had het eens met een basilicumplantje.

  Verwelkte rozen staan voor een verlies of gebrek/gemis van iets of iemand. De gedroogde rozen willen je laten herinneren hoe mooi iets was. Ik zit ook te denken aan een relatie, waar CE ook al mee kwam. Het doet me denken aan de kaart bekers zes. Een jongen en een meisje bevinden zich in een nogal sprookjesachtige omgeving. De jongen biedt het meisje een beker aan. De beker bevat een witte, stervormige bloem. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/bekers/pagina%20bekers%2006.html. Je wilt deze herinnering weer tot leven brengen. Maar dat lukt niet en het kan je irriteren vanwege de beestjes.

  Adrianadream
  Deelnemer

  Hi Esme,

  Dankje voor je uitleg. Het relatie gedeelte kan ik me niet in vinden.
  In realiteit heb ik 2 boeketten gehad, maar ze waren van een verschillende bloemist en en verschillende kwaliteit. Ik droom weleens met verwerking van iets wat ik die dag heb gezien of gehoord of meegemaakt.

  Ik denk wel dat het idd te maken heeft met het oprakelen van iets. Jouw uitleg stuurt mij wel een richting op.
  Maar wat mij in de war brengt is de vriendelijke oudere man die mij wilde helpen en een richting gaf. Op dat moment had ik water nodig voor het boeket wat nog goed was en op een aanrecht of tafel stond. Maar toch besloot ik vers water te pakken uiteindelijk i.p.v. het risico te lopen om water te gebruiken waar de verwelkte bloemen dagen in hebben gestaan. Ook al zag t er schoon uit.

  En toen ik met het schone water liep richting de goede vaas met goede bloemen wees mijn moeder mij erop dat er beestjes waren. Wat ik niet had gezien en niet zag aankomen.

  Zelf dacht ik oprakelen van iets uit mezelf. Of dat ik een bepaalde einde nog niet het einde moet laten zijn omdat er iets nuttigs uit valt te halen (de Man die mij begeleide naar dus het verwelkte boeket).
  Daarnaast dat ik me er toch niet prettig bij voel en liever voor iets gelijks maar nieuws en daarmee veilig ga (schoon water) wat geen gevolgen heeft (voor de goede boeket).
  Maar dat daarmee bepaalde irritaties toch wel kunnen zijn (gevolgen van een vorige situatie) en ik ze dus wel van mij moet afschudden aangezien ik tich dat oude boeket ervoor had aangeraakt met de vaas waarin inmiddels vers water was.

  Kunnen jullie mij helpen met bovenstaande? Dankjullie wel voor de voorgaande uitleg iig en moeite :)

  Esme
  Moderator

  De vriendelijke oudere man is als een soort troost of zachte kant in je droom. Het is als je geweten of het symbolieke engeltje op je schouder. Water staat voor vruchtbaarheid of leven. Schoon water is helder denken, maar is er ook een irritatie. Juist doordat je scherp kunt denken, haal je ook de minpuntjes naar boven. Het is je onderbewuste, bewust maken.

  Adrianadream
  Deelnemer

  Dankjewel, hier kan ik zeker wat mee.

  Groetjes

  Adrianadream
  Deelnemer

  Dankjewel, hier kan ik zeker wat mee.

  Groetjes

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">