Wakker Worden en erg moeilijk kunnen bewegen.

 • Auteur
  Berichten
 • RS
  Gast

  Hallo, Ik heb van jongs af aan al (nu 21) dat ik een keer in de aantal weken/maanden wakker wordt en heel moeilijk kan bewegen. Wat er precies gebeurt is dat ik wakker wordt ik denk helder net als of ik wakker ben maar ik voel mij steeds verder terug getrokken worden in mijn slaap. Alsof mijn lichaam zo moe is dat het niet wilt opstarten zeg maar. Ik probeer dan zoveel mogelijk te schudden met mijn lichaam maar dat is zo zwaar dat ik om de aantal seconden even moet rusten, Ik voel mij dan ook weer verder terug zakken als ik er niet tegen vecht. Gelukkig lukt het mij altijd wel om er alsnog uit te komen en wakker te worden. Ook heb ik wel is gehad dat ik zo wakker werd en gillende mensen hoorde een harde knal of een soort kettingzaag geluid.
  Vroeger als kind toen ik het voor de eerste keer kreeg liet ik mij er dus wel ingaan. En toen heb ik heel bizar gedroomd ik was wel bij bewustzijn maar kon niet bewegen, het was alsof ik op een koude ijzeren tafel lag in een lege kamer en ik hoorde allemaal stemmen en voelde allemaal handen over mijn lichaam gaan. Ik vond het niet heel eng toen maar wel bizar. Dat was ook de laatste en eerste keer dat ik mij erin liet gaan.

  Ebeline
  Gast

  Ik denk dat je heel erg gevoelig bent en dingen van generzijde op kunt pikken maar dat je moet gaan leren hoe jezelf afschermt. Er moet een balans zijn in jezelf, als je dat niet hebt dan krijg je dus dit soort dingen.

  sterbloemjolanda
  Deelnemer

  ik herken dit verhaal, heb het nu nooit meer, maar heb het meerdere malen gehad tussen 20ste en dertigste jaar, ben nu 70 jaar ; ik vond het toen zeer vervelend, ging ook gepaard met geluiden van mensen etc en andere dingen, niet erg prettig

  ze noemen het slaapverlamming:

  Slaapverlamming, soms slaapparalyse genoemd, is een vervelend slaapprobleem waarbij je vlak voor je REM-slaap (of net na de REM-slaap) wakker bent, maar je lichaam helemaal niet kunt bewegen (verlamming). Dat je lichaam verlamt tijdens het slapen, is eigenlijk heel normaal. Het is namelijk niet de bedoeling dat je ‘s nachts zomaar uit bed stapt. Bij slaapverlamming is je lichaam alleen nog verlamd terwijl je hersenen al gewoon wakker zijn. En dit kan heel beangstigend zijn. Slaapparalyse kan daarnaast ook gepaard gaan met enge nachtmerries, waardoor dit slaapprobleem door velen wordt ervaren als een hele nare ervaring.

  sterbloemjolanda
  Deelnemer

  De onderstaande tips kunnen helpen om sneller uit de slaapparalyse te komen:

  •Focus op beweging
  •FOCUS op een specifiek lichaamsdeel bijvoorbeeld je VINGER of TEEN
  •Probeer niet op je rug in slaap te vallen
  •Verminder stress

  Esme
  Moderator

  Die ervaring heb ik ook. Op je buik in slaap vallen.

  RS
  Gast

  Bedankt voor alle reacties. @sterbloemjolanda Ik krijg niet echt de tijd om die dingen te doen. Als ik niet beweeg dan zak ik heel snel weg en val ik in een volledige verlamming. Ik moet dus blijven bewegen om eruit te komen en het is “voelt” extreem vermoeiend maar het lukt altijd wel.
  Verder ben ik er eigenlijk niet echt bang voor moet er ook vaak wel om lachen. Mijn vriendin vond het eerst heel raar omdat ik het haar eigenlijk nog nooit had verteld aangezien ik het zelden heb. Maar ik begon dus heel hard te schudden ineens midden in de nacht omdat ik mijzelf uit een verlamming probeerde te halen. Blijkbaar beweeg ik dus wel echt dat was altijd wel een vraag van mij, Ik dacht altijd dat ik ook droomde dat ik bewoog maar dat blijkt niet zo.

  Job
  Gast

  Beste
  Ik heb dat probleem vroeger ook vaak gehad en was daarvoor naar de dokter geweest en hij vertelde dat het geen kwaad kan, het is gewoon dat je lichaam al in ze slaapstand valt terwijl jij zelf nog met je geest wakker bent en dat voelt natuurlijk ongemakkelijk want je kan niks meer bewegen en het lijkt alsof je geen adem meer krijgt ik kon daar alleen uitkomen als ik me ogen met moeite weer open kreeg

  Sandria
  Gast

  Weleens gehoord van een uittreding?
  Ook het gevoel dat je in je slaap wordt teruggetrokken, betekent dat je ziel wil reizen. Helende reizen gebeuren vaak ’s nachts. Je bent je daar vaak niet van bewust, alleen door hoe je wakker wordt, slaapverlamming of bijvoorbeeld een hard geruis rond je hoofd. Of soms voel je je ‘anders’.
  Niet bang zijn, het is onderdeel van spiritueel ontwaken of groei.

  Suzannedekoekepanne
  Gast

  Als je last hebt van slaapverlamming kan het helpen als je vriendin wanneer ze het merkt even je naam noemt. Dit schijnt te helpen om eruit te komen.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">