Vuur

 • Auteur
  Berichten
 • Pieter-jan
  Gast

  Ik kan niet goed overweg met droom van afgelopen nacht. Er schuilt allicht een betekenis achter.
  “Ik verbleef in een (gesloten?) gemeenschap. Mensen die buiten de lijntjes kleurden werden levend voor het oog van de anderen verbrand. Zij werden overgoten door een vloeistof en dan was het aan ons om beurtelings dit aan te steken. Er werd druk op ons uitgeoefend om dit te doen.
  Ik weigerde dit en deed herhaaldelijk en vastbesloten een aanvraag om de gemeenschap te verlaten. Met stille trom en de nodige handtekeningen kon ik deze gemeenschap verlaten. Voor hen werd ik buitengesloten. Voor mezelf was ik blij er niet meer bij te horen.”

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een gesloten gemeenschap staat symbool voor verantwoordelijkheden en noodzaken, die de maatschappij van je vraagt. Je kunt je beperkt voelen in je bewegingsvrijheid.

  In de droom worden mensen verbrand en geeft dit een luguber beeld, maar vuur kan allerlei andere betekenissen hebben dan alleen vernietiging. De betekenis in deze droom is schoonbranden en transformatie. Het is een omzetting van energie en verandering, in je houding en handelen. Ook je visie verruim je. Op mijn facebookpagina kun je nog een stukje lezen over het element vuur. Verlaten van de gemeenschap is zelfstandig worden en je ware mening of opgekropte gevoelens kunnen uiten en loslaten. Een soort van uit de kast komen. Tegelijkertijd win je de sympathie van anderen.

  Pieter-jan
  Gast

  Bedankt Esme,
  De ervaring/beleving vanmorgen was zeker geen van angst. Wel was het overweldigend en had ik even wat tijd nodig om te bekomen.
  Jouw verduidelijking is een goede weergave van evolutie binnen mijn ‘zijn’.
  Groet,
  Pieter-jan.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">