Vriend verliefd op ander

 • Auteur
  Berichten
 • Theatregirl28
  Deelnemer

  Goedemorgen,

  Ik kan me de droom niet geheel meer herinneren, maar mijn vriend had het in ieder geval uit gemaakt met mij en was daarna heel erg afstandelijk geworden. Wij hebben bijna 7,5 jaar een relatie en van de een op de andere dag deed hij alsof ik helemaal niks meer voor hem betekende.

  In mijn droom ging ik gewoon verder met het werk, maar alles voelde zo leeg. Op t werk was het een belangrijke dag, maar ik gaf daar helemaal niks om. Alles ging 10x slomer dan normaal.

  Ik weet dat ik de droom op een gegeven moment naar hem toe ging en hij mij niet wilde antwoorden. Ik vroeg hem of er iemand anders was en hij zei ja. Ik vroeg wie maar dat zei hij niet. Ik storte helemaal in.

  Vervolgens droomde ik dat ik in een bus zat met dat lege gevoel, maar ik wist niet waarheen precies. Ik zat daar met een aantal goede bekende (geen vrienden, bekenden). Alles verteld aan hun, maar echt hulp kreeg ik niet. Toen ik een halte zag ik herkende ben ik uit de bus gestapt en daarna werd ik wakker.

  Wat centraal stond in de hele droom is dat ik me heel leeg en verdrietig voelde. Dat mijn vriend zijn gedrag totaal niet lijkt hoe hij (nu) is. Gedragen alsof ik helemaal niks voor hem beteken. En dat ik continu opeens op een andere plek was. Soms herkende ik de plek wel en soms niet.

  Ik heb geen idee wat dit betekend.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Onbewust in je droom ben je bang om verlaten te worden. Zowel geestelijk als lichamelijk gaat het in je koude kleren zitten. In de bus ga je ergens naartoe (doel) maar je laat je leiden door een ander.

  De leegheid in je droom gaat over je vriend die je heeft verlaten. Maar de leegheid kan ook een andere betekenis hebben. Bij leegte ontbreekt er iets en kan er een gebrek van houvast betekenen. Het is lastig om er de vinger op te leggen. Leegte kan ook te maken hebben met een vorm van eenzaamheid.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Theatregirl28
  Deelnemer

  Hoi Esme,

  Bedankt voor je antwoord. Ik heb zeker verlatingsangst.
  Ben ook zeker een aantal keer bedrogen. Denk dat daar die angst vandaan komt.

  Ik wissel op dit moment van baan, misschien dat dat het doel is? Ik ben momenteel een beetje de weg kwijt wat ik wil met mn werk en carriere.

  Wat betreft de leegte heb ik wel een idee. Ik heb soms momenten dat ik inderdaad eenzaamheid voel. Komt niet veel voor, maar toch wel een aantal keer dat ik me niet begrepen voel/gehoord. Terwijl ik toch een aantal goede vriendinnen heb, maar soms heb ik daar inderdaad wel last van.

  Ik kan het zeker plaatsen. Bedankt voor deze analyse!

  ellie
  Gast

  m’n vraag: ik heb nu, 63 jaar zo af en toe . nogal “erotische”dromen,of nog “erger” altijd wel een goed huwelijk-en sexleven gehad, maar nu, ook in’n dromen, met volslagen reemden, hoewel: ook wel met bekende muzkanten of een acteur, ik spreek dan ook Engels met hem..’t gaat altijd met wederzijds goed,’en welbevinden…

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">