Vlinders (geel)

 • Auteur
  Berichten
 • Esme
  Moderator

  geel
  Gisteren, 12:50

  Hallo,

  Ik had deze nacht een droom, waarvan ik graag de symboliek wat meer zou doorgronden.

  Ik wandelde met een vriendin (met wie ik niet de gemakkelijkste verhouding heb, maar wel graag weer een meer luchtige/hechte relatie zou willen) langs een plant waarop allerlei vlinders zaten. ze hadden zachte, heldere kleuren. Er zaten ook vlinders op elkaar en bij het open en dicht gaan van kun vleugels zagen we ertussen een schelpje zitten dat ook open en dicht ging en waarin een slak-achtig bestje zat. We bleven er stil staan. Het was mooi en fascinerend en al een tijdje had ik door dat er ook zo een vlinder in mijn mond zat. Toen ik goed had gezien dat het een slakje was dat op de vlinder zat, besloot ik ze uit mijn mond te halen, maar het slakje had zich vanachter aan mijn huig vastgezogen. Na een aantal keer trekken kreeg ik het er toch af. We wandelden verder.

  Ik heb het gevoel dat deze droom symbool staat voor iets. Vooral omdat ik de laatste jaren heel erg bezig ben met de verhouding die ik met deze vriendin heb. Veel persoonlijke ‘issues’ heb ik gedurende de laatste jaren op onze relatie geprojecteerd, waardoor onze vriendschap niet meer is wat die ooit was. Hoeveel ik m’n best ook doe, het lukt mij moeilijk om op een ontspannen, open manier bij haar mezelf te zijn.

  (Misschien ook relevant: in diezelfde droom, net ervoor, droomde ik dat een andere vriendin (V.) van mij in de prikkeldraad liep, die rond een wei stond. Ze deed zich pijn, maar niet al te erg. Aan overkant was een ander wei waar een asgrauw paard zich al lopend langs de prikkeldraad schuurde, alsof het geen pijn deed. Ik ging naar de wc in de stal waarin een drie-tal wc-kotjes waren. Het lief van V. ging twee kotjes verder ook net naar de wc. Net op het moment dat ik mijn broek wou optrekken, schoven de muren tussen onze kotjes open, zodat ik in mijn blote poep te zien was en heel snel mijn broek moest optrekken. Dromen over Wc’s – zonder privacy, vuil,… heb ik wel vaker)

  Dankjewel voor jullie hulp!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De vriendin zorgt ervoor dat je wat ongemakkelijk bent. De vlinder is een beeld van de ziel. De vlinders op elkaar is een beeld van vruchtbaarheid. De kleuren zijn zacht en dat staat voor kwetsbaarheid. Het slakachtige schelpje is als een pantser. De twee beestjes gebruiken elkaar. De één heeft de ander nodig. Het kan een spiegel van jezelf zijn. Je neemt het in je mond om er een onderdeel van te zijn. Het is als geestelijk voedsel, maar is niet geschikt om het tot je te nemen.

  De vriendin is denk ik, kwetsbaarder (vlinder) dan je denkt. Ze heeft een pantser om haar heen gebouwd. En dit merk je ook. Daarom kun je haar moeilijk bereiken. Soms loopt het zo, dat vrienden geen vrienden meer zijn zoals het was. Je zou kunnen kijken of je vriendin voldoende initiatief neemt om contact met je te houden. Je kunt het laten verwateren.

  Het prikkeldraad staat voor pijn. Een paard voor een edel dier. Het kan zijn, dat ze zich beter voelt dan jou. Beetje arrogant. Je kan zijn dat je zelf innerlijk ook verandert bent en dat andere vriendinnen van je vervreemden. Het kan zijn dat jij gevoeliger bent dan de ander. De wc staat voor ontdoen van afval. Anderen kunnen niet omgaan met je problemen.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ook als het niet rijmt. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">