Vliegen op een bezem

 • Auteur
  Berichten
 • Layla
  Gast

  Ik had laatst super leuk gedroomd!
  Ik ben echt niet zo een harry potter fan en die film heb ik echt lang niet meer gekeken.
  Ik liep over een kasteel toen ik een paar jongens tegen kwam. Ik zag dat ze mijn bezem hadden, maar ik had geen idee hoe ze eraan kwamen. Het was zo een bezem met ringen om de steel ofzo. Ik besloot hem terug te stelen. Dat was ook gelukt. Toen ging ik hem gebruiken om te vliegen en dat ging allemaal prima totdat ik Hagrid tegen kwam. Ik vroeg hem waarom proffessor Anderling zo chagrijnig was. Hij zei dat haar bezem weg was en dat ik die nu blijkbaar had. Dus vloog ik naar proffessor anderling en ruilde de bezem met haar vervangende bezem. De bezem die ik nu had was een van de snelste. Maar ik had geen controle over deze bezem:hij was erg moeilijk te besturen. Toen kwam ik hagrid weer tegen en vroeg of ik een nieuwe bezem kon krijgen. Ik kreeg de snelste die ze hadden en toen kon ik supergoed en snel vliegen.

  Het was echt super gaaf want het voelde zo echt het vliegen. Maar toen ging mijn wekker…

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het kasteel is een vesting. Het staat ook voor erkenning. Hoge muren beschermen je ziel. In de wicca staat de bezem voor vrouwelijkheid, omdat het van berk is gemaakt en staat ook voor vrouwelijkheid. De bezem werd gebruikt voor rituelen. Het is het schoonvegen van oude negatieve herinneringen. Vroeger dacht men dat heksen zich verplaatsten met een bezemsteel, omdat men dacht dat heksen vederlicht waren. Vliegen staat voor verlangen naar vrijheid (onbevangenheid). Stelen is een vorm van hebzucht. In je fantasie droom je over van alles. Het maakt je zweverig. Misschien trek je jezelf hierdoor terug en zorg je dat je in je veilige kasteel zit.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  melody
  Gast

  hey ik ben een heks wie weet zie ik je in je dromen

  Saira
  Gast

  Ik heb de bezem niet gestolen, het was al mijn bezem. & ja, ik vloog & ik voelde me vrij. Ik voelde me verweg van huis & ik woonde in de natuur & het was blauwig donker & mooi buiten & ik vloog boven een trein rails & vuurvliegjes waren der ook bij & bij de trein rails vloog ik extra harder, vond ik leuk & ik was niet bang. Het voelde als avontuur & ik was blij dat mijn ouders der niet waren & vrienden. Ik voelde me volwassener en daar was ik blij mee.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">