Verwarrende droom

 • Auteur
  Berichten
 • Acroma
  Gast

  Wie kan mijn helpen voor mij was deze droom heel raar. Ik was veel jonger. Er was iets dat we moesten raden wie een pruik droeg, ik wist wie het was en hoe dat kwam. Toen stond ik bij het hek van mijn middelbare school, waar iemand van mijn huidige werk de leiding had. Daarna loop ik over een brug met 2 oude vrienden, komt mijn vader op een soort van boot met een nieuwe auto voor mij. Maar dan moet ik naar de rechtbank in Leeuwarden. Dus zoek eerst naar mijn fiets op het schoolplein. Samen met mijn vader. Dat is de fiets die ik van mijn schoonmoeder heb gekregen. En het eindigt dat ik alleen fiets het is pikdonker en hoe verder ik fiets hoe eenzamer ik me voel. En hoe donkerder het om me heen wordt. Ik word ook steeds oudere gedurende de droom van een jaar of 12 tot mijn huidige leeftijd. Wie kan mij wat helpen.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Wanneer je jonger bent in je droom, kan duiden op het gemis van de leeftijd en koester je herinneringen. Maar het is de bedoeling om vooruit te kijken i.p.v. achteruit. Je vader is een spiegel in je droom. Hij staat voor mannelijke kracht en doorzettingsvermogen. De school is je levensschool. Bij elke leeftijd leer je weer bij, maar je kan je niet teveel vastklampen aan je vader. Je hoort het op een gegeven moment zelf te doen. Op de fiets hou je je balans. Een boot ligt op het water. Water staat voor emotie. Je bent meer met je gevoel bezig i.p.v. je ratio (mannelijke kracht). De brug staat voor een overgangsfase (auto = mobiel zijn of zelfstandigheid). Het donker staat symbool voor het onbekende of onbewuste, die je aan het ontdekken bent. Soms kan het leegheid veroorzaken.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Acroma
  Gast

  Hallo Esmee. Bedankt voor je reactie. Een hoop dingen die momenteel in mijn leven spelen, worden dus benadrukt. Het is nu duidelijker, waar ik met dingen sta. Dank je voor je reactie.

  Esme
  Moderator

  De rechtbank in Leeuwarden staat symbool voor bestraffing. Het kan zijn dat je te streng bent voor jezelf. Je mag de emotie voelen en er op reageren. Zo leer je zaken loslaten. En je mag boos zijn. Maar je hoeft niet boos op jezelf te zijn. Soms kun je er niet veel aan doen. Zo kan het leven gaan. In de tarotkaart Het Rad van Fortuin zie je dat het lot als het weer is. Je kunt niet alles onder controle hebben. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/arcana/pagina%2010%20rad%20van%20fortuin.html.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">