Verklaring droom?

 • Auteur
  Berichten
 • Emily
  Gast

  Ik vroeg me af of iemand mij kon helpen deze droom nader uit te leggen, omdat ondanks de inhoud die flink intens voor me was. Ik droomde dat ik samen met twee collega’s in een huis zat, mijn twee andere collegas (waarvan ik met een onlangs in echte leven ben begonnen met daten) waren weg. Een van mijn collega’s met wie ik was vertelde me dat hij was gaan uitzoeken of de man met wie ik aan daten ben mij leuk vindt. Hij had blijkbaar oven en weer briefjes met hem geschreven (zoals je vroeger in de klas deed). Ik had geen geduld om te luisteren naar wat hij te vertellen had en pakte een groot schrift snel uit zijn handen, daar begon ik heel paniekerig doorheen te bladeren. Ik kon niks vinden daarover, maar achterin had hij die “briefjes” geplakt, maar hij had ze ook aan elkaar geplakt dus toen ik ze wou lezen kon ik veel van de tekst niet lezen. Er stond dat de man met wie ik aan daten ben schreef, dat hij me heel aantrekkelijk vond en beschreef de seks als fantastisch. Daar stond met ander handschrift (van mijn collega) maar hoe leuk vind je haar nou? Waarom hij schreef ik weet niet hoe leuk ik haar vind.. ik schrok daarvan en daarna hoorde ik de collegas met wie ik was fluisteren, snel snel ze komen eraan. En dat was het eigelijk. Het handschrift waarin die briefjes waren geschreven waren verder opvallend kinderlijk. Het klinkt als een hele saaie droom, maar was toch flink beduusd ervan. Hoe zouden jullie deze droom omschrijven? Of , wat verteld deze droom mij?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je collega’s zijn ook je vrienden geworden. Je droomt van hen, omdat je ze een groot deel van je leven ziet.

  Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Elke kamer bevat je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft een functie. Zonder dat je het door hebt deel je veel met ze. Dus komen ze dicht bij je karakter.

  De man met wie je in je droom op date gaat is voor je collega’s nieuw. Er wordt gekeken wat voor vlees ze in de kuip hebben. De menig van je collega’s vind je erg belangrijk. Ook als het om privé zaken gaat. De briefjes over en weer kan een soort gevoel geven van het herontdekken van je basis. Het kind in jezelf. Ratio en gevoel kan botsen. Je verlangt naar de prins op het witte paard. Dat is een grote wens. Maar is schijnbaar nog niet langs gekomen. Het is gelijke tijd een zoektocht naar je zelf en het diepst in jezelf. Het doet me denken aan de tarotkaart De Dwaas. Deze kun je als inzichtkaart gebruiken. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina’s%20tarotkaarten/arcana/pagina%2000%20dwaas.html.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Emily
  Gast

  Dankje voor je reactie, ik kan me voor grootste deel in vinden. Mijn collegas zijn ook een groot onderdeel van mijn leven, grootste deel spendeer ik met hun. Met de man met wie ik nu date zit ik in lastig parket, omdat we beide niet direct durven te uiten wat ons gevoel is en dat nu zelfs een struikelblok begint te worden. Ik denk dat ik niet durf te geloven dat hij hetzelfde voelt, ondanks dat mijn intutie sterk zegt van wel. Daarnaast ben ik ontzettend zelfverzekerd over mijn uiterlijk, alleen heb ik me altijd afgevraagd wat mensen echt van MIJ vinden. En daarmee ook in liefdesverhoudingen. Ik ben inderdaad ook op zoek naar het diepste in mijzelf, ik probeer op vele vlakken positief te groeien. Maar ik merk ook dat het daten met deze man ook een spiegel van mijzelf is. Nogmaals bedankt voor je reactie, en je tijd, het verwoord goed waar ik doorheen ga.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">