Verdwalen en toch mijn eigen weg gaan

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren geleden door Esme.
 • Auteur
  Berichten
 • NicoleP
  Gast

  Zo gek gedroomd vannacht. Ik ging naar de tandarts, maar wist niet waar ik moest zijn. Dus ik ging iemand (mijn ex!) achterna die daar ook naar toe ging. Ik raakte mijn ex uit het zicht kwijt en wist niet waar ik naar toe moest. Dat schijnt vaker te gebeuren in mijn dromen, dat ik verdwaal. Maar iemand doet de deur open, laat mij binnen en ik zit plots alsnog bij de tandarts. Mond open en er wordt van alles gedaan in mijn mond. Ik begrijp niet wat ze allemaal aan het doen zijn, maar het zal wel goed zijn, denk ik. Dan beginnen ze me ook te masseren en ze gaan met mijn knieën aan de slag. En natuurlijk lig ik ook nog opeens bijna in mijn blootje. Ook dat gebeurt mij vaker in mijn dromen. Ik kijk naar mijn knie en zie dat ze er allemaal naalden in hebben gestoken! Ik ben verontwaardigd. Het is helemaal geen tandarts waar ik ben beland, maar een alternatief genezer! Ze excuseren zich, want ze zijn wel tandarts, maar ze doen er ook nog extra dingen bij. Ik word boos, ik word zelfs woedend. Daar ga ik niet voor betalen, schreeuw ik. Prima dat ze alternatieve dingen doen, maar dat hadden ze dan toch minstens aan mij moeten vragen. Ik gebied ze om de naalden uit mijn knie te halen en dat doen ze. Dan vraag ik waar ze mijn onderbroek hebben gelaten. Ze zeggen dat ik geen onderbroek aan had. Op hoge poten stap ik met mijn ochtendjas de deur uit, maar… opnieuw weet ik niet waar ik ben. Hoe kom ik thuis? Waar moet ik naar toe? En ondanks mijn angst en onzekerheid, hou ik mij goed en weet ik zeker dat niemand mij tegen kan houden.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Verdwalen is verdwalen in je ziel. Je hebt een bepaalde situatie in de wakkere wereld niet onder controle. Het kan ook zijn dat je heel erg hangt aan mensen. Tanden en kiezen staan voor vermalen. Het staat ook voor malen in je hoofd.

  De massage loopt anders dan je verwacht. Dat komt, omdat je niet op tijd je grenzen stelt. In bijna je blootje leg je jezelf bloot en kan je een radeloos gevoel geven. Je privacy wordt daarmee geschent. Je doelen zijn op het moment ook nog onbekend.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">