vele dromen achter elkaar in een nacht? (Eten, insecten, vader)

 • Auteur
  Berichten
 • Scarface
  Deelnemer

  Vannacht had ik een aantal dromen achter elkaar, ze lekker erg realistisch, maar ik kan mij ook herinneren dat ik soms mijn ogen opende en wakker werd, maar toch nog verder droomde en kon bepalen wat ik deed in mijn droom (lucide droom?)

  Voor het bepalen van de betekenis van mijn droom lijkt deze informatie mij wel handig om te delen: Ik ben een meisje van 17 jaar, met gescheiden ouders, ik spreek mijn vader niet erg vaak, maar ga wel langs op feestdagen of verjaardagen van mijn half broertje/zusjes. Ik heb geen wrok gevoelens tegenover hem, maar ook niet echt een goede band. Ik kan mij nog maar 3 van de vele dromen herinneren.

  De eerste droom ging over eten dat ik echt kon proeven in m’n droom. Mijn vader was vanuit zijn stad naar mijn oma haar huis gekomen om mij op te halen, ik zou bij hem logeren. Mijn vader kwam aan met een een vieze groenteburger van McDonald’s en een groenteburger van subway, helaas vond ik beide broodjes niet lekker, maar hij nam aan dat alle vegetariërs die broodjes wel aten, maar wist niet dat ik precies die broodjes vies vind. Mijn oma vond het jammer dat hij niet wist wat zijn dochter lekker vond, en vroeg mij of ik een ander broodje wilde halen, die ik wel lekker vond. Ik bedankte haar maar weigerde het aanbod. Voor vertrek pakte ik van die rode snoep slierten uit mijn oma haar snoepkast. ik stopte een handje vol tegelijk in mijn mond en proefde echt de textuur en smaak van het snoep, zoals ik dat ook in het echt zou proeven. Ook had ik een paar hapjes van de burgers genomen, omdat ik ze nog wel wilde proberen te eten, ondanks dat ik ze vies vond, maar helaas proefde ik ook precies de smaak van die twee broodjes zoals ze in het echt smaakten.

  de tweede droom ging over dat ik droomde dat ik allemaal beestjes in m’n kamer had en toen ik wakker werd in het echt, lag ik in realiteit wel in mijn bed, kijkend ik naar een hoek van mijn kamer, tussen de twee muren en het plafond in, maar in mijn droom liep ik naar de spiegel in mijn kamer toe, deed ik de lamp aan, en zag ik dat er een soort van kleine mot op mijn neus zat. (Dit moment was verwarrend, omdat ik niet zeker wist of dit een droom was, want voor mijn gevoel had ik wel de controle over wat ik deed) Wanneer ik het beestje weg haalde van mijn neus, ging ik naar de woonkamer om mijn moeder over de dromen te vertellen, toen ik terug naar mijn kamer ging, zat opeens mijn hele kamer vol met rupsen en andere vieze insecten, mijn moeder belde een insectenbestrijder. Ook was er een vis die leek op mijn eigen vis, die rond spartelde zonder water. Ik pakte snel de vis, denkend dat het mijn eigen vis was die helemaal uit zijn aquarium beneden was gesprongen, en via de trap naar boven was gekomen. Ik stopte de vis snel in een glas met water en liep naar beneden om te kijken of het wel echt mijn vis was, maar mijn vis zwom nog vrolijk in haar aquarium. De vis die ik aantrof was dus niet mijn vis, en na die ontdekking stopte droom 2. Ik kan mij nog herinneren dat ik dacht dat ik mijn vis niet goed verzorgde en hij daarom suïcidale gedachten had, maar voor mijn gevoel verzorg ik mijn vis wel goed, dus was ik opgelucht dat het niet mijn eigen vis was, maar een vis waarvan ik niet weet waar deze vandaan kwam. Ik heb vaak dromen over (mijn) vis(sen).

  In de derde droom was ik met m’n vader en broertje en stiefmoeder en half- zusjes en broertje naar de film, het was een saaie film waar ik niet eens heen wilde en duurde tevens heel lang, we kregen geen popcorn alleen kleine zakjes doritos bits (ik kreeg niet de lekkere rode smaak maar een andere die niet zo lekker smaakte, die in t echt niet eens bestaat en m’n broertje kreeg wel de rode dus ik was boos, hier kon ik ook weer de smaak proeven). Mijn vader zei in de pauze van de film: nou laten we is gek doen en cola en popcorn halen, en toen dacht ik “Nou, mijn moeder zou dat in het begin al hebben gedaan, dus zo gek is het niet.” Waarschijnlijk dacht ik dit omdat mijn vader vaak gierig is wat betreft zijn geld, een tijdje terug hadden mijn moeder en hij problemen over de alimentatie: hij elke maand maar een klein deel betalen, terwijl hij wel zijn geld spendeerde aan onnodige dingen voor zichzelf (zoals een nieuwe xbox en zwembad in de tuin), persoonlijk vons ik dat erg belachelijk en onverantwoordelijk. Daarna kwam hij terug met hele mini cola’s (ongeveer iets groter dan een shot glaasje) en een grote popcorn voor ons alle 7, waar ik niet de kans kreeg om ook een handje te pakken omdat deze al op was voordat het mijn beurt was. Toen ik vertelde dat ik m’n chips niet lekker vond, gaf hij mij een chips die ik niet lekker vond, waar er nog maar 10 stukjes in zaten, en een heerlijke halfvolle zak naturel chips waar ik me erg op verheugde. Toen ik de zakken wilde aanpakken viel alle lekkere naturel chips op de grond, en de andere zak niet.

  Ik vraag mij af hoe deze dromen zo realistisch waren en waarom ik er zo veel had in één nacht. Ook lijken de betekenissen mij erg interessant om te weten. Gisteren sliep ik om 1 uur ’s nachts en vandaag werd ik wakker om 2 uur in de middag!!

  De dag waarop ik deze droom kreeg, had ik afgesproken met een jongen die ik net 3 keer had ontmoet (hij sprak mij aan in een bar), hij en ik spraken 5 uur lang aan één stuk door met elkaar. Ik vond de jongen zelf wel aardig, maar vertelde hem bij de tweede ontmoeting dat ik het gevoel had dat hij een masker op had en daardoor niet helemaal zichzelf was, ik zie dit vaak bij mensen, en hij zei dat ik inderdaad gelijk had. Gisteren merkte ik het weer op, en had ik er een beetje een negatief gevoel bij, ookal vond ik hem wel aardig en konden we goed communiceren. Mijn moeder zei ook dat ze hem ‘nep/gemaakt’ vond. Hij liet een vreemde sfeer achter, en daarom denk ik dat de dromen daaruit tot stand is gekomen, maar natuurlijk weet ik dat niet zeker, aangezien de dromen niks met hem hadden te maken.

  Alvast bedankt.

  Anouk
  Gast

  Ik ben geen betekenis expert, maar ik kan je wel vertellen dat meerdere dromen in één nacht juist heel normaal zijn. Normaal onthoud je deze niet allemaal, maar je hebt gemiddeld 5a7 dromen in één nacht. Heb t zelf ook een paar keer gehad en ik snap hoe raar t voelt. Had zelf dat t echt van de ene droom ineens naar de andere ging, alsof r voor een paar miliseconde even een zwart stuk was en dan de andere droom.
  Over de betekenis: het klinkt alsof de gevoelens die je hebt voor je vader(hoe je naar hem kijkt) erg naar boven komen in je dromen, en misschien dat je het idee hebt dat deze jongen een beetje is als je vader?

  Scarface
  Deelnemer

  Bedankt voor je reactie!

  Fijn om te weten dat dit normaal is, het was inderdaad zo dat het leek alsof er tussen elke droom een stuk zwart zat. Wat betreft de jongen: gisteren zei ik ook tegen mezelf dat hij qua karakter best wel wat weg heeft van mijn vader, dus ik vind het interessant dat jij daar ook op kwam :)! Nogmaals heel erg bedankt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">