Troostende liefde

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren geleden door Peet.
 • Auteur
  Berichten
 • Peet
  Deelnemer

  In m’n droom was ik in een klas, de gene waar ik stiekem verliefd op ben was de meester. Hij kwam naast mij zitten en zei dat we elkaar in de toekomst vaker zouden kunnen aanraken. Terwijl hij mij over m’n arm streelde met tranende ogen net het bericht had gekregen dat zijn vrouw was om gekomen in een dodelijk auto ongeluk. Uit deze woorden haalde ik voor mijzelf …in de droom.. dat t zelfmoord was.
  Hij huilde van verdriet , ik kon hem eindelijk eens vast houden, hem lieve troostende kusjes geven , omdat hij zo lief en mooi is , eindelijk mij toeliet en eindelijk iets kon betekenen. Samen huilde we, ook al was m’n gevoel dubbel

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De klas staat voor de leerschool van het leven. De meester is iemand waar je tegenop kijkt. De eigenschappen die hij heeft spreekt je aan en zou je zelf ook wel willen bezitten. Het gesprek lijkt op een verlangen naar samensmelting. Zijn vrouw is onbewust een blok aan je been en wil je de meester voor jezelf houden. Moord staat symbool van iets ontdoen. Samen huilen in deze droom staat voor verdriet delen. Het staat ook voor samenbrengen. De droom is een wensdroom, van verlangen naar ontwikkeling naar de volwassenheid.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Peet
  Deelnemer

  Bedankt Esmee,
  Heb nu je reactie denk ik al 8 keer gelezen. Vind t moeilijk om hier iets uit te halen. De klas snap ik en de meester ook. Verlenging naar samen smelting is ook daar . Dat zij een onbewust blok aan mijn been is?! Hoezo aan mijn been…hoezo niet aan zijn been?!
  Het is zijn vrouw. Iedereen denkt dat t een ongeluk is, maar het is zelfmoord.
  Zo gelukkig zijn ze samen dus niet…
  Ontwikkeling naar volwassenheid snap ik ook niet.

  Esme
  Moderator

  Ik ga af op de symboliek. Aan de hand daarvan maak ik de uitleg. Maar het zou best kunnen dat ik ernaast zit, hoor. Dromen zijn wel verwerkingen van de dag of gedachten waar je mee zit. Zelfmoord hoeft niet een rede te zijn dat een relatie niet goed is. Het is een aspect die niet gewenst is en er vanaf willen komen. Dromen hoef je niet perse letterlijk te nemen.

  Peet
  Deelnemer

  Goedemorgen Esme ,
  Dus eigenlijk is t niet een heel belangrijke droom. Ik was er wel flink van geschrokken. Het zou dan een wens kunnen zijn…iets waar ik niks mee kan ????
  Zou je misschien nog willen uitleggen wat je bedoelt met het ontwikkelen naar volwassenheid

  Esme
  Moderator

  Verliefdheden ontstaan uit projecties. Je bent geïnteresseerd in zijn doen en laten en zijn karakter spreekt je aan. Deze karaktereigenschappen spiegelen. Alles wat hij doet vind je leuk en daarom val je op hem. Maar het kan zijn dat je als zijn gelijke wilt zijn. Op zijn niveau levelen. En dat is de volwassenheid, die je nog niet bereikt hebt. Dat is die verlangen naar het ontwikkelen van volwassenheid. De aanwezigheid van zijn vrouw is door jou niet echt gewenst. Vandaar die zelfmoord, wat het ontdoen is van haar aanwezigheid. Dit zijn onbewuste verlangens waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Het zijn misschien wat negatieve karaktereigenschappen, maar die horen er ook bij. Die mag je omhelzen. Met negatieve karaktereigenschappen leer je om voor jezelf op te komen. Het is de jacht van de liefde.

  Peet
  Deelnemer

  Haha ja de jacht van de liefde,
  Zeer ingewikkeld soms. Hij is ook m’n spiegel, en andersom ook. Helaas sluit hij zich er voor af. Veiligheid. Angst voor de waarheid.
  Ik snap nu het op z’n niveau willen levelen . Ga daar is even goed over nadenken. Bedankt hoor Esme

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">