Terugkerende enge situatie in droom

 • Auteur
  Berichten
 • Chantal27
  Gast

  Hallo,

  Ik heb al jaren een terugkerende scène? als je het zo wilt noemen die zich soms tijdens een willekeurige droom voor doet. Het kan een normale, vrolijke droom zijn die ineens compleet omslaat.

  De droom is of begint dus nooit hetzelfde. Eens in de zoveel tijd veranderd mijn droom naar een moment in de nacht, of wanneer het donker wordt. Op dat moment valt het me op dat een vreemde, donkere gedaante (wel een man) vanaf een afstandje naar mijn huis/mij staart en naar binnen kijkt. Het is nooit bij mij binnen, maar altijd buiten van een afstandje. De ene keer ben ik in mijn eigen huis, de andere keer woon ik weer bij mijn ouders. Soms loop ik naar buiten (de hond uitlaten) en zie ik de gedaante in de tuin van een afstandje kijken. Soms loop/ren ik snel wel, de andere keer schreeuw ik hem iets toe “hé wat moet dat, of wegwezen!”. Hij komt echter altijd terug. Hij komt echter nooit veel dichterbij of binnen. Altijd van een afstandje staren… Ik zie geen duidelijk gezicht of kenmerken, alleen een schaduw/gestalte. Het gevoel dat ik er bij krijg is ook erg onprettig.

  Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat dit kan betekenen. Dit moment komt wellicht 1 x in de 2 maanden terug, compleet willekeurig. Hopelijk kan iemand mij hier inzicht in geven.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De gedaante is de donkere kant van je zelf die zich in je droom manifesteert als een schaduw. Het zijn de onbekende of onbewuste kanten in jezelf die aanschouwd worden. Het is een man, omdat je onbewuste kanten mannelijke kanten zijn, die je nog niet tot je hebt laten komen. Hij aanschouwd je. De mannelijke kanten die nog bewust moeten worden zijn bijvoorbeeld ratio, assertiviteit, doorzettingsvermogen en competitief zijn. Je bezit momenteel meer je vrouwelijke kanten, zoals zorgzaamheid, zachtheid, kattigheid, intuïtief enzovoort.
  Om de mannelijke aspecten bewust te laten worden dien je angsten en obstakels te overwinnen.

  De man kijkt vanaf een afstandje naar je huis. Symbolisch is je huis je lichaam en je ziel. Elke kamer bevat je eigenschappen, vaardigheden en elke kamer heeft zijn functie. De zolder is bijvoorbeeld je bovenkamer (hersenen). De man observeert dus je lichaam en ziel. Dat je bij je ouders woont wil zeggen, dat je nog wel afhankelijk van ze bent. Het huis van je ouders staan voor je basis. Hier ben je opgegroeid, opgevoed, verzorgd en heb je je mogen ontwikkelen. Zodra je de schaduw accepteert, dan worden de dromen hierover minder. De droom heeft te maken met geestelijke groei.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">