strand en roze bloemen

 • Auteur
  Berichten
 • deanass
  Gast

  Vannacht had ik gedroomd dat ik bloemen in de kleur cyclaam verkocht. het was een mooie bos, ik weet alleen niet meer of het om rozen ging of om tulpen, ik dacht tulpen. Ik kan me herinneren dat ik helemaal gefascineerd was door de kleur, ik vond ze prachtig en kon er heel lang naar kijken.
  Toen had iemand zich gemeld om de bos met bloemen te kopen, alleen was de bos ineens weg. Ik stond ineens op het strand en ik zag de bloemenbos staan in het zand, maar de zee kwam steeds dichterbij en door een golf was de bos weg. Ik zag wel nog een cyclaam bloemblad, ik liep hierheen en begon te graven om de bloem heen zodat ik hem uit het (natte) zand kon halen. Steeds zeg ik weer een nieuw blaadje uitsteken en ik ging hier net zolang mee door totdat de bos weer compleet was en de vrouw zei die de bos wilde kopen het is goed zo. Ik kan me heel goed herinneren dat de kleur cyclaam heel diep was met het contrast van het zand, ik bleef er maar naar kijken en werd er helemaal vrolijk van. Ik vraag mij af wat deze droom zou kunnen betekenen.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Deanass
  Gast

  Snap ik! Heel graag en alvast bedankt ????

  Deanass
  Gast

  ???? = :D

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De kleur cyclaam wordt soms ook magenta genoemd. Paarsig rood staat voor spiritualiteit; Het ik-bewustzijn, het fysieke lichaam, Het ZELF en datgene wat de mens tot een bewust levend mens maakt. De bloem cyclaam staat symbool voor het meevoelende en toegewijde hart en daarom veel geplant in kloosters met de betekenis van maria’s bloedende hart.

  Het strand staat voor de grens van het onbewuste (zee) en het bewuste (aarde). Het zand is niet stabiel genoeg om goed te kunnen aarden. De golf is een golfvloed van emoties. Je red de bloem, zodat het kan overleven. Daarmee red je jezelf van overbelasting. Het bos staat voor het onbewuste en is een beeld van nieuw leven en vergankelijkheid. Als je in je droom een boeket bloemen krijgt staat dit voor respect, waardering, bewondering en beloning.

  Deanass
  Gast

  Wauw dankjewel esme!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">