Stemmen

 • Auteur
  Berichten
 • Sam van Rooij
  Gast

  Dit is de meest aparte droom die ik ooit heb gehad en vreemd genoeg een van de weinige die ik me heel erg goed kan herinneren. Ik zelf kan er niet zo veel van maken, al heeft het wel een christelijke tint.

  Ik ging met mijn oma Dien in een achtbaan zitten. Het was een achtbaan met een paarse rails en het kaartje was geel met blauw. Toen ik met oma daarin ging zitten, ging het licht uit en hoorden we een alarm. De beugel schoot los tijdens het takelen dus ik en oma deden alles wat we konden om die beugel tegen ons aan te krijgen. Toen het karretje naar beneden reed, zag ik een rood licht. Oma en ik schreeuwde. Het werd volledig zwart en ik was blijkbaar uit het karretje gevallen. Ik rolde over de grond en zag de brandende bramenstruik. Het vuur was ijzig blauw. Daarbij hoorde ik: “neemt de sandalen van uw voeten, want de plaats waarop u staat, is heilige grond.” Toen hoorde ik kreten. Ik keek achter me en zag een man in een zwart uniform in een, wat leek op een concentratiekamp hij pakte een andere man van de grond. Ik hoorde Hitler op de achtergrond zeggen: “Hinter uns steht Deutschland!” Toen schoot de man in het zwart de andere man door zijn nek. Toen ik naar achteren liep om proberen weg te komen, botste ik tegen een grote Pyramide aan. Ik hoorde plots een man schreeuwen: “Verenigt staan wij sterk! Geen mens mag ons nu dwarsbomen!” Toen keek ik naar rechts. De Pyramide verdween. Het enige wat ik toen zag is een groot bronzen standbeeld van mij. Ik hoorde dezelfde stem als van de bramenstruik zeggen: “Zij die niet volgen, stort ik in de oneindige diepte.” Daarna zag ik een begraafplaats die volledig geruimd werd. Ik hoorde achter me toen weer dezelfde stem: “Ik ben Alfa en Omega, het begin en het eind. Ik ben de heer van jouw voorvaderen.” Ik draaide me om en zag een fantastische blauwe vlammenzee. Toen verscheen de bramenstruik weer met daarvoor een graf van mijn oma, waarmee ik in de achtbaan zat. Toen werd ik wakker.

  Ter informatie: mijn oma leeft nog. De droom leek superecht. Toen ik wakker werd, was ik weer in slaap gevallen en had ik nog een droompje, maar die was lang niet zo spectaculair en had niets te maken met de deze.

  Bedankt voor de aandacht.

  Esme
  Moderator

  Bedankt voor je droom

  Sam van Rooij
  Gast

  Geen dank. Ik vroeg me wel af of er een betekenis achter zit, of dat ik er een les uit moet halen.

  Esme
  Moderator

  Ja, daar zit wel een betekenis achter, maar baalde van het weekend zo erg, omdat er niet gereageerd wordt op de uitleggen of wordt het afgedaan met een dankjewel. Droomuitleggen zijn vaak heel abstract en ik vind een reactie, of het wel of niet klopt, leuk. Of dat ze er wel of niet wat mee kunnen.

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je oma staat voor een wijze vrouw. Van haar kun je veel leren in verband met haar levenservaring. De achtbaan is de ups en downs in je leven. Het kaartje dat paars en blauw staat voor spiritualiteit en geel voor vernieuwing.

  Vallen in een droom heeft te maken met geen grip hebben op een situatie. Het kan te maken hebben met angsten en onzekerheden. Rood staat voor ‘opgepast’ en zwart voor het onbekende. Blote voeten staat voor eerbied. Moslims en Joden treden hun heilig gebouw ook binnen zonder schoenen en wassen ze eerst hun voeten voor ze binnen treden. Vuur staat voor schoonbranden of een nieuw begin.

  De tweede wereldoorlog staat symbool voor vernietiging. Angst houd je tegen bij de ontwikkeling van jezelf. De man in het zwart vertegenwoordigt hier negativiteit. De Pyramide brengt de Farao sneller naar de hemel. Door anderen om hulp te vragen of midden in de maatschappij te staan leer je meer en sta je sterker (zijn die niet volgen). Het standbeeld van jou persoon laat je inzien, dat meer kunt dan je denk. Je mag ook wat liever voor jezelf zijn. Je meer op de voorgrond zetten, dus jezelf meer gunnen.

  Je oma staat in deze droom symbool van wijsheid. Een graf staat voor de cyclus van einde en vernieuwing.

  Sam van Rooij
  Gast

  Ik kan me voorstellen dat het niet prettig is geen reactie te krijgen. Van mij krijg je die wel, zoals ik er ook twee van jou kreeg.

  Ik kan me vinden in die betekenis, ja. Mijn grootmoeder is namelijk de meest wijze persoon die ik persoonlijk ken. Ze heeft mij veel geleerd over hoe je moet omgaan met andere mensen, mijn godsdienst (ik ben katholiek) en hoe je als mens sterker moet zijn dan het leven vervelend is. Wellicht passen de kleuren van het karretje dan wel goed bij mijn oma.

  Ik ga zeker luisteren naar deze uitleg. Mijn onderbewuste eiste dat ook van mij, blijkbaar, want heb vannacht deze zelfde droom weer gehad. Ik was nu wel meer op de hoogte van wat er ging gebeuren, dus was ik een stuk minder gestrest in de droom.

  Hartelijk dank voor de reactie en voor de hulp!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">