Spin.

 • Auteur
  Berichten
 • Tucky
  Gast

  Hallo,

  Ik heb afgelopen nacht erg vreemd gedroomd. Typerend in deze droom was de ENORME spin die erin voorkwam samen met een pan op het vuur. Vreemde combinatie, en de droom op zich sloeg ook nergens op maar ik werd wel zwaar hijgend in bed wakker. De pan op het vuur zou kunnen verwijzen naar mijn beroep, ik werk als kok. Het is de combinatie met de spin waar ik zo benieuwd naar ben en ik hoop dat iemand er een soort uitleg bij heeft :). De droom: ik sta met een pan bij een pit en ben iets aan het wokken. Er vliegt wat onder de pan vandaan terwijl ik de boel opschud. Ik doe een paar stappen achteruit en zie dat er een spin aan de zijkant van de pan zit. Ik kijk toe hoe de spin daar zo zit en hoe de vlammen aan zijn poten likken. De spin is nu nog niet zo heel groot. Ik blijf kijken en hoor mezelf iets denken als “brand maar lekker dood stuk ongedierte”. De spin neemt in volume toe terwijl de vlammen aan hem blijven likken en hoewel het eerst lijkt dat hij verbrand, friemelt de spin opeens met zijn poten, laat zich van de pan af vallen op de grond en komt met een rot gang op mij af gerend. Dit is het moment waarop ik lichtelijk in paniek wakker schrik.

  Groetjes, tucky.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Tucky
  Gast

  Hoi esme, snap ik helemaal hoor! Bij deze de reactie, ik ben erg benieuwd naar de betekenis van deze vreemde droom.

  Esme
  Moderator

  Koken is een vorm van alchemie. Door het vuur (warmte) transformeert er iets. De spin staat symbool voor negatieve vrouwelijke kanten (ook wel “anima” genoemd). Daarmee bedoel ik bijv. kattigheid, roddelen of steken onder water. Het kan van alles zijn wat er mee te maken kan hebben. Een vrouw of man met vrouwelijke kanten waar je je aan ergert of jezelf die in conflict is met vrouwelijke kanten, die je belemmeren, je wegstopt of voor schaamt. Paniek komt vanuit het onverwachte. Het komt op je af. Je kunt je niet voorbereiden, wat belangrijk voor je is.

  Tucky
  Gast

  Bedankt voor de uitleg! Dat laatste is wel herkenbaar, ik bereid me graag voor en ben graag op de hoogte van wat er komen gaat. Momenteel zit ik in een periode waarin ik compleet in het duister tast en waarin er veel gaande is (bedrijf, verkoop hiervan, nieuwe baan, woning zoeken, alles combineren met dochtertje van 2) de spin zou te maken kunnen hebben met deze situatie, maar ook met mijn zelfbeeld (die niet al te best is). Ikzelf denk meer dat de spin verwijst naar iets vanuit mijn huidige situatie, aangezien ik met mijn minder mooie kanten niet zoveel bezig ben op dit moment :)

  Groetjes

  Tucky
  Gast

  Oh, en om de hele boel compleet te maken: we proberen ook zwanger te worden al hebben we hier totaal geen haast mee

  Esme
  Moderator

  Leuk dat je er nog een kleintje wilt.

  Maar ja, je kunt niet altijd lief en aardig zijn. De negatieve eigenschappen, mogen er ook zijn. Het zijn natuurlijke eigenschappen die in een geval van crisis voor overleving zorgen. Je oefent hiermee druk uit en zorg je dat de problemen sneller worden opgelost. Ook wel girlpower genoemd!

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">