Slangenvrouw

 • Auteur
  Berichten
 • Mijn droom
  Gast

  Een soort slangenmens, die als eerste keer opduikt als de oude man vertelt over zijn vrouw die is overleden. (Die is overleden door dat slangenmens, maar hij verteld dat ze opgeroepen door een Godin om voor haar te dienen, en dat ze daarbij een meer, een boom en een grasvlakte heeft gekregen.) Even later loopt de jongvolwassen vrouw naar de boom en komt daar het slangenmens tegen. Het slangenmens stelt zich voor als Equira. Ze loopt rustig naar de jongvolwassen vrouw, en raakt het gezicht van de jongvolwassen vrouw aan. Heel erg kort, maar ze raakt het wel aan. Er komt een andere jongvolwassen vrouw aanrennen. Die duwt het slangenmens in het meer, en probeert de jongvolwassen vrouw te helpen, met haar feeënkrachten. Dat lukt na lang proberen. De slangenmens stapt uit het meer en loopt stampvoetend weg, nog nooit was het iemand gelukt om een persoon met haar krachtige betovering weer tot leven te roepen.
  De twee jongvolwassen vrouwen liepen samen naar huis. Toen ze thuis waren liep opa naar buiten. Maar terwijl hij naar buiten liep kwam hij de slangenmens tegen. De eerste jongvolwassen vrouw riep; Nee! Opa kom terug! Maar hij liep verder. Ook hij werd aangeraakt door Equira. De jonge fee rende op hem af en nam hem mee naar binnen. Hij legde hem daarnaast haar kind neer op de bank en probeerde hem te helpen.
  Terwijl de jonge fee de oude man probeerde te helpen, deed de eerste jongvolwassen vrouw alle deuren goed dicht. Equira duwde keihard tegen alle deuren. Nadat opa ook weer gezond was, maakten ze een plan. Ze zouden zich insmeren met eiwit en zeggen dat ze een middel hadden gevonden tegen de kracht van Equira. Ze liepen met een houten bakje waarin fruit zat besprenkeld met eiwit, naar buiten. Terwijl ze zongen; wij zijn zo gelukkig, wij zijn wie wij zijn en hebben voor alles een oplossing! Equira hoorde dat, en werd zo boos dat ze op de jonge fee afrenden en haar aanraakten. De jonge fee raakten nog drie andere jongens aan die met hun in een huis wonen. Ook zij waren met de kracht van Equira besmet. Langzaam vielen ze op de grond en de jongevolwassen vrouw probeerde als eerst de jonge fee te helpen. Tot dat ze erachter kwam dat dat niet zou lukken, de kracht van Equira was voor haar, een gewoon mens, te sterk. Daarom besloot ze een van de jongens te helpen.

  Hierna werd ik wakker met een kloppend hart, kan iemand mij misschien vertellen wat deze droom betekende? Het is de tweede keer dat ik deze droom heb.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  Het slangenmens doet me denken aan de godin Medusa. Medusa had een weelderige haardos van slangen. Ze was bijzonder mooi. Toen ze op een dag aan de godin Athena smeekte om haar sombere en donkere woonomgeving te mogen verruilen voor een zonniger omgeving, weigerde Athena uit eigenbelang. Athena vreesde dat mensen de mooie Medusa in plaats van haar gingen vereren. Volgens een andere verhaal kwam Medusa in conflict met Athena omdat ze de tempel van de godin onteerd had door er de liefde te bedrijven met de zeegod Poseidon. Als straf zou Athena het kapsel van Medusa hierna hebben veranderd in slangen. Daarnaast zorgde Athena ervoor dat alle mensen die het monster voortaan aankeken onmiddellijk veranderden in steen.

  Deze droom heeft vooral te maken met jaloezie. Het kan zijn dat er in je wakkere bestaan een ruzietje gaande is wat te maken heeft met jaloezie.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Mijn droom
  Gast

  Hey,
  Ik ben nu even aan het denken over uw antwoord. Ik herken het wel een beetje denk ik. Niet dat ik heel erg jaloers ben, maar dat ik graag goede dingen in het leven wil bereiken. En dat ik dan naar mensen kijk die dat voor elkaar hebben gekregen, merk ik wel aan mezelf dat ik daartegen op kijk en dat ook graag zou willen bereiken.
  Ik bedank u voor uw antwoord en ga denken over hoe ik nu in het leven sta, en ik ga meer nadenken als ik deze droom weer heb, wat dan de achterliggende rede kan zijn.
  Heel erg bedankt

  Esme
  Moderator

  Het kan ook zijn, dat anderen in je omgeving jaloers is of het slecht met je voorheeft.

  Mijn droom
  Gast

  Bedankt voor alles wat je me te vertellen had over mijn droom, ik ga opletten op mezelf en mijn omgeving. Ik vind het erg interressant om op deze manier meer over mezelf te weten te komen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">