Sereen water

 • Auteur
  Berichten
 • Cindy
  Gast

  Ik was in een zwembad/zwemparadijs met heel veel bekenden. Het was er druk. Iedereen was aan het zwemmen of zonnen, kletsen eten en drinken. Ik liep ertussen. Reageerde of communiceerde met niemand. Ik had mijn kleren nog aan. Een verwassen spijkerbroek en een t-shirt.
  Het was warm. De zon scheen. Ik vond het te druk. Ik liep tot ik bij een gedeelte van het zwembad kwam waar niemand was. De atmosfeer veranderde. Het was er rustig en sereen. Het water stond stil. Ik liep met mijn kleding aan het water in. Het kwam bijna tot aan mijn heupen. Ik liep langzaam door het water en keek omhoog. Het plafond was een weerspiegeling van het water met in het midden een liggende/drijvende boom met donker roze bladeren. Het leek op een Japanse esdoorn met een hele dikke stam. Verderop was een zandbank met houten bankjes en stoelen. Ik nam er plaats en keek om me heen. Het probeerde er tot rust te komen, maar dit lukte niet echt. Tegen de muur stond een soort altaar met afbeeldingen en beeldjes van goden uit het hindoeïsme. Ineens kwamen er mensen de ruimte binnen via een trap naar beneden. Ik herkende één persoon als een oud collega van mij met wie ik nauw heb samengewerkt. De anderen bleken familieleden te zijn. Ze waren in het zwart gekleed. Ze namen plaats op de rest van de zitplaatsen. Wat ze precies kwamen doen weet ik niet. De oma van mijn collega leek te zien dat me iets dwars zat. Ze legde een hand op mijn been en zei iets tegen me. Ik weet helaas niet meer wat, maar het stelde me gerust.

  PoissonMagique
  Deelnemer

  hey!
  ik ben nog niet erg goed in het duiden van dromen, maar ik wil graag oefenen en laat me vooral leiden door mijn gevoel hierin.

  water staat symbool voor emoties. ik denk dat de bekende bij het water staan voor allemaal verschillende aspecten van jouw gevoelens. maar je schermt je hier vanaf, het is je teveel om deze gevoelens aan te kijken.
  het feit dat je later het water betreed met kleding aan zegt eigenlijk hetzelfde. je durft jezelf niet bloot te geven, je schermt je af van je gevoelens.
  er is een mystieke verwondering die je rust geeft, waar je sereniteit kan vinden. maar je bent kunt er nog niet echt mee verbinden.
  dat de mensen in zwart je kwamen vergezellen op die rustige plek, heeft voor mijn gevoel te maken met dat je de aspecten die zij vertegenwoordigen, los mag laten. want alleen als je het oude loslaat, komt er ruimte om door de bomen het bos weer te zien, en dan zul je je minder overweldigd voelen door je emoties.
  de oma staat denk ik voor je eigen hogere ik of een gids. zij wil je gerust stellen dat je hulp kan vragen aan je hogere ik of je gids(en) en dat zij bij je zijn.

  hoop dat je hier iets aan hebt, en feedback over wat wel of helemaal niet resoneert is ook heel welkom, daar leer ik graag van 🙂

  Liefs Tessa

  Cindy
  Gast

  Hoi Tessa,

  Heel erg bedankt voor je uitleg. Ik kan hier zeker wat mee. Nu ik je uitleg lees en met wat er nu allemaal gaande is, valt de droom helemaal op z’n plek. Ik zit momenteel overspannen thuis. Op het moment van de droom was ik nog niet op het punt om dit toe te geven.

  Dankjewel! En ga vooral door met oefenen zou ik zeggen.

  Liefs,
  Cindy

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">