Schilderij en trein

 • Auteur
  Berichten
 • Antje
  Gast

  Afgelopen week heb ik twee keer (raar) gedroomd. Helaas kan ik mijn dromen niet tot in de details herinneren. Toch ben ik benieuwd wat mijn dromen kunnen betekenen omdat ik er niks over kan vinden.

  Droom 1.
  Ik droomde dat wij een Van Gogh schilderij hadden hangen in ons huis. En dat een persoon/personen het huis binnendrongen en aanwezigen vermoorden om het schilderij. (Toen werd ik wakker).

  Droom 2.
  Afgelopen nacht droomde ik dat ik in de trein zat naar Den Haag om mijn oom en tante op te zoeken. Eenmaal in de trein realiseerde ik mij dat ik geen dag en tijd had afgesproken wanneer ik zou komen en hoe laat zij mij zouden halen vanaf het station. Totale paniek sloeg toe en op een of andere manier (mobiel leeg in droom?) kon ik niet contact met hun opnemen.

  Net voor het moment dat de dromen naar begonnen te worden werd ik wakker van geluiden rond 6 uur a half 7 in de ochtend. Ik kreeg er geen fijn gevoel bij.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Van Gogh heeft veel meegemaakt in zijn leven. Het was een arme kunstenaar en kreeg zijn waardering pas na zijn dood. Hij schilderde realistisch, grof en in de stijl van het impressionisme. De stijl van het schilderij beschrijft de sfeer van de droom en betekenis van het vermoorden. Ik hoop dat je het nog weet.

  De tweede droom gaat over de levenstrein. In Den Haag zitten de bestuurders van het land. Je laat je besturen door de trein en ga je mee met de meute. Maar je kan niet altijd op anderen leunen. Zelf dien je ook je eigen planning te maken. Het is voor jou handig om meer te plannen. Anders moet je alles op het laatste moment regelen en dat zorgt voor stress. Ben je in het dagelijks leven wel van het plannen, dan kun je te perfectionistisch zijn en ben je bang dat je niet alles onder controle hebt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">