Rommelige droom

 • Auteur
  Berichten
 • CE
  Deelnemer

  Goedemorgen Esme en anderen?
  Ik heb vannacht een droom gehad die me nog goed bijstaat.

  Ik droomde dat ik met mn oom door een nieuwbouw wijk liep, het was oude en nieuwe style gemixed.
  Er was een oud dijkje door een weiland wat grensde aan de nieuwbouw wijk die nog vol lag met zand rondom de nieuwe grote woningen. Ik liep over de oude dijk en keek uit naar de nieuwe huizen.

  Vervolgens was ik op mn werk en wilde ik wat vragen aan mijn teamleider, ik werd afgesnouwd en er werd boos gereageerd over het feit dat ik andere dingen niet had doorgegeven die op dat moment speelde in de winkel.

  Ik zei dat ik ontslag ging nemen,
  toen zei ze dat ik niet zo moest dreigen.
  (Het was haar laatste werkdag in de droom. )

  Uiteindelijk liep het goed en vredig af en hebben we sorry tegen elkaar gezegd en heb ik haar bedankt voor de goede tijd dat ze hier werkte.

  (Zelfde droom denk ik)
  Vervolgens droomde ik dat ik met een oud klasgenoot van de middelbareschool door een winkelcentrum liep.
  Ze wilde roken dus stak een sigarret op, ik had ook een pakje dus ik rookte mee. Ik stak mn sigarret aan voor mijn werkplek bij de supermarkt, De bedrijfsleider zag het en kwam boos naar buiten, hij was blijkbaar politieagent geworden want hij had een naamkaartje van de politie.

  Ik spartelde tegen en zei dat ik gewoon buiten rookte en niet binnen en ik snapte niet waarom ze de politie wilde bellen.

  Ik kon vluchten en rende naar mijn auto om de hoek (het was een grote oude amerikaanse bak), ik kan helemaal niet rijden in het echt en heb nog geen les gehad.

  Toch reed ik aardig snel weg over een rechte weg hier in het dorp, halverwege de weg liepen steeds mensen die ik moest ontwijken (het is een weg waar je niet op mag lopen maar toch deden ze het).
  Ik kon 1 vrouw net niet ontwijken want ik kon de rem pas te laat vinden.
  Ik schampte haar en ze viel op de grond zag ik in mijn spiegels.
  Ik werd voor mn gevoel achterna gezeten dus ik reed door naar huis.
  (In het wakkere leven denk ik echt: hoe kan je doorrijden na een ongeluk? In je droom realiseer je je dat niet goed)…

  Toen ik thuis kwam eindigde de droom.

  Het is een lange en rommelige droom, ik weet niet wat ik er mee moet.

  Ik zal uiteraard reageren op je reactie!

  Esme
  Moderator

  Je oom staat symbool voor familieherinneringen en toekomstervaringen. De wijk is het heden en verleden. Het oude dijkje de ervaringen uit het verleden en de kijk op de toekomst. Het dijkje staat voor stabiliteit en dat is je basis (opvoeding) van binnen. Het doet me denken aan de tarotkaart Kelken of Bekers 6. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/bekers/pagina%20bekers%2006.html. Het is fijn om goed achterom te kijken, maar de droom laat ook nieuwbouw zien, dus de toekomst.

  Onzekerheid, die speelt is niet nodig. Je bent misschien een perfectionist en wil je alles, maar dan alles goed hebben. Een valkuil, want dit is een voedingsbodem voor overspannenheid. Je zou er rekening mee kunnen houden en het perfectionisme een beetje los gaan laten. Perfectionisme hoeft niet perse een negatieve eigenschap te zijn, want je werkt hierdoor ook doelgericht.

  In het winkelcentrum kun je kopen wat je nodig hebt. Zowel materieel als geestelijke voeding. Roken is een vorm van escapisme en is verslavend. Je innerlijke gezag komt naar voren als de bedrijfsleider/politie. Je vlucht voor je angsten of eigenschappen die je van jezelf niet zint. De Amerikaanse bak is een verlengstuk van je mannelijkheid. Het maakt je groter dan je bent. Ups en downs kom je tegemoet, maar je rijd wel netjes op een rechte weg. Eigenlijk gaat het wel op rolletjes, maar je onzekerheid (ongeluk) staat je in de weg.

  CE
  Deelnemer

  Bedankt voor de uitleg Esme,

  Vind het altijd zo mooi dat je vaak een beeld van een kaart erbij hebt, geeft toch wat extra inzicht.

  De onzekerheid klopt wel al ben ik dat steeds meer aan het loslaten.
  Ik denk dat het hier gaat over onzekerheid mbt de toekomst (de nieuwbouw wijk)

  Ik ben voor een deel perfectionistisch maar ik heb eerder het gevoel besluiteloos te zijn, hangt denk ik samen met mijn faalangst.

  Mooie uitleg, bedankt daarvoor!

  Mvg Ce

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">