Rollende ballen

 • Auteur
  Berichten
 • Nientje
  Gast

  Dag allemaal,

  Toen ik jong was droomde ik vaak over rollende ballen, metalen ballen. Ik droomde dan over een donkere, grote en kale ruimte, zonder deur, waar grote metalen ballen door de ruimte rolden en waar ik mij voor verstopte. In mijn dromen ben ik klein, veel kleiner dan de ballen, en hoor alleen de metalen ballen over de vloer rollen. De ruimte werd gevuld met ‘dat geluid’ en ik verstopte mij altijd achter de paar meubelen, bed of noem maar op. Het voelde zo echt aan, als de ballen naderde hoorde je ze beter over de vloer rollen.
  Het geluid is wat mij is blijven hangen en wat ik het engst vond in mijn dromen, dat ik hoorde dat de ballen dichterbij kwamen. Ik durfde er vaak al niet naar te kijken.
  Vaak werd ik na zo’n droom naar en akelig wakker, de dromen gingen ook vanzelf over, er was niet echt iets bijzonders wat ik kon doen in mijn droom om het te laten stoppen.

  Ik herkende de ruimtes niet, het zag er ook niet uit als het huis waar ik ben opgegroeid. Op mijn slaapkamer had ik tapijt als vloer en het huis was altijd licht en warm.

  Enig idee wat deze droom zou kunnen betekenen?

  Shanice
  Gast

  Hallo,
  Ben je veel verhuisd in je leven vooral in je kinderjaren? Of bang geweest dat je moest verhuizen? Of dat andere mensen om je heen vaak verhuisden. Het kan namelijk zo zijn dat jij of die andere mensen 1 van die balletjes waren die heen en weer worden gerold als het ware dus geslingerd van hort naar her in het echte leven misschien dat dit je helpt want mijn vriend droomde dan over een paars balletje en die ging de heletijd heen en weer. Maar hij verhuisde nogal vaak toen heeft iemand die daar verstand van heeft vastgesteld dat het door het vele verhuizen kwam en ze zijn ook veel verhuisd iets van negen keer dat is best veel vooral voor een kind.

  Mvg Shanice

  Esme
  Moderator

  De rollende ballen is de maatschappij. De grote kale ruimte maakt je klein. Je moet je weg nog zien te vinden en voel je je klein. Ook kun je nog niet zo goed je emoties onder woorden brengen; waarom je bang bent, waarom je verdrietig ben of wat je boos maakt en dat je dit mag accepteren. Het zit nog allemaal in het onbewuste. Het maakt je bang en klein en verschuil je voor het overheersende geluid.

  Een droom over meubels symboliseert hoe je over jezelf en je familie denkt. Deze droom verwijst naar jouw relaties met anderen en hoe ze in je leven passen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">