Reset

 • Auteur
  Berichten
 • Floor
  Gast

  Vannacht droomde ik erg vreemd…
  Ik droomde dat een engel naar mij toe kwam en mij en mijn moeder vroeg wat ik wist van de heilige Franciscus, ik kwam er niet helemaal uit, niet omdat ik het niet wist, maar omdat ik geen woorden kon vinden. Hij liet prachtige platen zien en daarna vroeg hij wat het openvuurbeleid van school is, ik ging op mijn knieën en kon dit precies vertellen. Toen zei hij dat hij een opdracht had gekregen, om het lot van de mensheid te veranderen. Maar hij moest twee mensen die konden zingen een erg verantwoordelijke taak geven. We moesten deze taak volbrengen en ons niet laten afleiden. Ik vroeg wat de taak was en hij zei dat we een tweestemmig stuk moesten zingen, zonder te stoppen. Als we stopte kon het kwaad nog verder de wereld binnen komen en zou dat mijn schuld zijn. Hij zei dat we moesten beginnen. Ik begon en mijn moeder moest later invallen. Ineens was mijn moeder weggelopen en moest ik al zingend achter haar aan. Toen ik haar vond drukte ik de bladmuziek onder haar neus en moest ze wel zingen. Ik was erg gespannen, maar merkte dat mijn moeder er niets van geloofde. We zongen een prachtig stuk en toen het klaar was zag ik al het kwaad uit de wereld trekken en toen ik thuis kwam was de wereld een groot bos, met af en toe een huis ertussen. Iedereen deed alsof dit altijd al mijn huis was geweest, maar ik wist hoe de wereld er eerst had uitgezien. Ik voelde mij thuis en blij met de reset van de wereld!

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Floor
  Gast

  Ik ben benieuwd!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het is, denk ik, een verwerkingsdroom.

  Er lijkt een soort van een Apocalyps van het milieu te zijn, van de planeet aarde die ontploft. Een zorgwekkende ontwikkeling die deze planeet ondergaat. Klimaatveranderingen, oorlogen en natuurrampen. Zou dit altijd al geweest zijn? Of komt het door ons? De media is razend snel met het verspreiden van dit nieuws. Dit kan een angst opwerpen.

  Op 4 oktober is het dierendag. Het is ook de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi, de heilige die volgens de legenden met dieren kon praten. Vuur staat voor warmte en leven. Het zingen is een soort hymne; lof- en prijsgezang. De hymne was oorspronkelijk een loflied op God, afgeleid van de Griekse tempelgezangen. Later werden lofliederen ook voor wereldse festiviteiten gebruikt. Uiteindelijk ontstond een vaststaand feestelijk lied, dat het nationale en staatsbewustzijn uitdrukt en dat bijvoorbeeld gespeeld wordt bij de ontvangst van buitenlandse staatsgasten.

  Floor
  Gast

  Oh dank :)

  Mmm ik maak mij wel ongerust over het milieu dus dat kan zeker zo zijn… alleen het was geen angstig gevoel, eerder een soort eer en het voelde heel fijn om een tweede kans te krijgen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">