Rare droom, wie kan mij helpen verklaren?

 • Auteur
  Berichten
 • Judith
  Gast

  Lieve forumlezers,

  De nacht van oud op nieuw heb ik een hele rare droom (nachtmerrie eigenlijk) gehad, ik hoop dat een van jullie mij kan helpen dit te verklaren.
  Het begon met een vrouw die met haar baby in een auto zat. De baby zat in de maxicosi naast haar. De auto begon heel hard te draaien (in een soort draaikolk) en de vrouw probeerde haar baby los te maken zodat ze die bij zich kon houden, dit lukte niet. Opeens kwam de auto tot stilstand en op dat moment wilde de vrouw haar baby pakken, die was weg.
  Op dit moment werd het een nachtmerrie voor mij. Het leek alsof mijn dekens opgetild werden en de baby bij mij in bed werd gelegd, dit maakte mij heel bang. Ik probeerde wakker te worden en te bedenken dat het niet echt was. Dit lukte aardig, ik werd zelf iets rustiger en minder bang. De volgende ochtend bedacht ik mij dat ik niet echt wakker ben geweest. Ik kon de droom wel herinneren maar niet heel duidelijk voor de geest halen alsof ik wakker ben geweest.

  Ik kan wel info vinden wat het betekent als er een baby voor komt in je droom of een auto ongeluk, ik kan dat niet helemaal aan elkaar rijmen. Omdat het zo specifiek is ben ik benieuwd of iemand mij kan helpen met de betekenis.

  Hoor het graag.

  Hartelijke groet,
  Judith

  jan123
  Deelnemer

  Hoi Judith,

  Ik kreeg zojuist, nadat ik gisteren je droom las een ingeving. Ik ben heel benieuwd of je er wat mee kan.

  De vrouw is een deel van jou die in de auto zit. Ze weerspiegelt een deel van je dat alles onder controle had in het leven.
  Haar baby , haar nieuwe idee of begin van een nieuwe ontwikkeling in het leven lag veilig naast haar( dacht ze). Dan is er de draaikolk, een psychische reactie op een andere (recente) ontwikkeling in je leven.

  Naar mijn gevoel zijn de auto en de baby met draaikolk ontwikkelingen op ander niveau . Je kan er van een afstandje naar kijken en je hoeft er niet op te reageren. Het hele tafereel lijkt veilig , alsof het ideen zijn waarmee je in je hoofd kan spelen. Het is nog geen realiteit allemaal. Om het duidelijker te verwoorden, ik denk ik hierbij aan gedachten zoals bijvoorbeeld “Tijd voor aktie is nog niet nodig”. “Ik kan dit nog wel uitstellen omdat”.. Allemaal gedachten die passen bij een idee dat je nog niet uitgevoerd hebt. Iets wat nog te pril is .

  Kindje vast in een stoeltje , jij achter het stuur ,alles onder controle. Jij bepaalt waar je heen gaat met je kind. Totdat…
  Het lijkt erop dat door een omstandigheid in je leven, die zich uit in de draaikolk de hele boel overhoop word gehaald en je je nieuwe idee of begin nu opeens noodgedwongen toegeworpen krijgt. Je hebt een keuze om dit te accepteren of niet. De draaikolk kan overigens ook een oud zeer zijn , een angst , het lijkt op een soort schoonmaak actie van je bewustzijn.

  Een draaikolk of wervelwind is het resultaat van 2 uiterste energieen in de natuur. Koude en warme lucht die in een samenspel een draaikolk veroorzaken en daarbij hun gezamenlijke energie gebruiken als een hefboom om zaken open te breken in je Voor mijn gevoel gebeurt er in je droom psychisch letterlijk zoiets. Twee uiterste gedachtevelden die niet meer te controleren zijn door je verstand. Er heeft zich te veel lading opgedaan en nu moet het zich ontladen. Een welles niettes discusie in je hoofd, waarbij de draaikolk als resultaat huishoud in je en je de baby toe werpt. De keuze lijkt ergens gemaakt en jij moet er nu meer dealen wat je grote angst aan jaagt

  De vrouw wil haar baby redden en het bij zich houden. Dat bij zich houden zou je kunnen vertalen in voor je houden. Maar dat gaat nu niet meer , je kan het niet meer voor je houden. Het lijkt erop dat iets in je leven zich heel graag wilt laten zien en dat heel veel angst geeft.

  Wat het ook is waar je mee worstelt, die baby word je toe geworpen. Jij kon niet kiezen maar, je bewustzijn lijkt al wel een keuze gemaakt te hebben of door omstandigheden buiten jezelf ben je in een stroomversnelling terecht gekomen waar je met je verstand niet kon kiezen.

  Ik hoop dat ik het duidelijk heb kunnen verwoorden. Het geen ik bij je droom ervaar onder woorden moet brengen is voor mij een uitdaging. Aangezien begrijpelijk uitten van dingen niet mijn sterkste kant is.

  Waarschijnlijk zit er compleet naast met de betekenis voor je. Ik ben er nogal onzeker over maar, wat ik wel zie en wat op valt zijn de verhoudingen het perspectief in je droom. Tussen iets voor je houden, de opstapeling van gedachten/gepieker over iets nieuws en de aktie van de draaikolk waaruit blijkt dat je op een dieper onbewust level je keuze gemaakt hebt

  Judith
  Gast

  Beste Jan123,

  Onwijs bedankt voor je reactie!! Fijn dat je de moeite hebt genomen het te verwoorden, ik kan er zeker wat mee! Ik weet nog niet concreet waar het over gaat, heb een aantal dingen die het zouden kunnen zijn. Heb het al een aantal keer gelezen, wordt mij wel elke keer iets duidelijker. Wat mij met name raakt is dat er iets is wat mij wordt toegeworpen, waar ik dus blijkbaar bang voor ben. Terwijl ergens duidelijk is dat de keuze al wel is gemaakt, het biedt stof tot nadenken.

  Nogmaals onwijs bedankt voor je reactie!!! Erg blij mee!

  Groetjes Judith

  jan123
  Deelnemer

  Bedankt voor je reactie Judith,

  Fijn te lezen dat ik je op weg kan helpen. Het is natuurlijk altijd een duiding, hoe ik het zie. Voor jou kan het anders zijn. Ik zou zeggen luister vooral naar je gevoel.

  Ik begrijp dat je meerdere ideeen hebt maar,nog niet iets concreets. Wat ik doe, al ik er zin in heb, is om gewoon met je ogen dicht te gaan zitten en de droom dan voor je te halen en vragen gaan stellen aan jezelf en aan de droom figuren.. Als ik eenmaal in de vraag modus zit zeg maar, dan krijg ik allerlei bevestigingen of weder vragen. Eigenlijk ben je dan met een diepere laag van je zelf in gesprek. Ik merk daar voor mezelf dat ik daar vooruit in ga qua ontwikkeling.

  Ook kun je gaan visualiseren als je dat makkelijker vind,. Je zou dan kunnen bedenken dat die mevrouw der auto aan de kant van de weg zet om met je te praten , of dat ze bv naar huis rijd en daar met het kindje bij jou naar binnenstapt. Je kan haar op de bank bij je visualiseren en vragen waar ze moeite mee heeft , je kan ook als je niets hoort of weet of voelt er een filmpje van maken . Het leuke is dat als je met visualiseren bezig bent je op een gegeven moment dingen ziet die je niet verwacht. Eigenlijk een soort van wakkere droom.

  Wat ik eigenlijk vertel is dat je op meerdere vlakken met jezelf in communicatie kan . Denken beperkt vaak. Vragen aan jezelf stellen is al vrijer. Stel dan voor al opbouwende vragen zoals hoe kan ik ? Wat kan ik doen ? En geen waarom kan ik niet? Waarom lukt mij niet? Kinderen doen ook vaak tegen hunzelf praten. Visualiseren heeft weer meer met gevoel te maken en staat heel dicht bij het onderbewuste maar, dit is wel het moeilijkste te vertalen.

  Ik heb gemerkt dat vragen stellen ook je gevoel aanspreekt en daar gaat het allemaal om.

  Ben benieuwd met wat je er mee kan. Zou leuk zijn als je ons op de hoogte houdt.

  groet Jan

  jan123
  Deelnemer

  Wat ik me ook nog realiseer is dat het onderbewustzijn ook meerdere boodschappen in een droom kan mixen.
  Het droombewustzijn lijkt dingen die in de zelfde categorie hebben, of een raakvlak hebben tegelijkertijd te presenteren.

  Als voorbeeld twee gebeurtenissen die in een droom verwerkt worden:

  Gebeurtenis 1.Op het werk kreeg ik een aankondiging voor belangrijk nieuws wat vandaag gepresenteerd werd. Hierbij had ik allemaal drukke gedachtes van wat dat nieuws inhoud.

  Gebeurtenis 2.Gisteren kreeg ik een afwijzing op een verzoek bij iemand waar ik prive een vraag had uit staan. Ik liet het er niet bij zitten en ben hierop in verweer gegaan.

  Vannacht droomde ik over mijn werk, de aankondiging van belangrijk nieuws waarbij we ons allemaal moesten verzamelen voor een soort afval quiz.< dit gaat duidelijk over mijn speculaties, de grote vraag wat voor nieuws er kwam>
  Op een gegeven moment moest ik het podium op , ik werd afgewezen om een of andere stomme reden. Waarop ik de vrouw mij het podium af wilde duwen mijn evenwicht bewaar en assertief terug duw. < dit is duidelijk de afwijzing, waarop ik assertief reageer.>

  Voor mij is dit makkelijk verklaren en onderscheiden omdat het actuele zaken zijn. Het zal lastiger worden als het allemaal wat dieper zit. Dat ervaar ik ook.

  Sucses met het ontpluizen.

  Onthoud ook dat als je de boodschap niet begrijp dat je onderbewustzijn deze droom, als deze belangrijk is vast nog wel vaker in andere vormen aan je laat zien.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">