Rare droom

 • Auteur
  Berichten
 • Mir
  Gast

  Heyy, afgelopen nacht weer raar gedroomd waar ik weinig uit kan halen.

  Ik liep met mijn ouders en zusje op een houten touwbrug die over een vieze groene sloot ging.
  Voor ons liep een oude vrouw en ik had al het idee dat het hout waar we op liepen het niet lang meer vol ging houden.
  De oude vrouw voor mij zakte idd door een deel heen en belande in het groene vieze water.
  In eerste instantie was ik niet druk bezig met de vrouw. Ik wilde naar de overkant komen en hoewel ik wist dat ik niet op bepaalde planken moest staan bij het gat, deed ik het toch en viel ik ook. Ik greep me vast aan de loshangende planken en wist me met veel moeite weer omhoog te trekken.

  Eenmaal aan de overkant ging ik meteen naar de oude vrouw kijken. Haar gezicht was half onderwater en haar handen kwamen met boven water (de typische: help ik verdrink houding). Niemand deed iets en het liefste sprong ook ik niet in de vieze drab.
  Uiteindelijk sprong mijn vader in het water en ik kon vanuit zijn perspectief zien hoe hij in het water net niet de vieze bodem raakte (op de een of andere manier voelde dat heel eng om aan te moeten raken).
  Hij zwom richting de vrouw, maar week af en kwam weer terug. Hij klom weer op de kant en sprong er weer in, weer zwemmend naar de vrouw.. maar weer terug.
  Ik kon het niet langer aanzien en met veel afschuw en tegenzin sprong ik in het water. Weer onderging ik het gevoel dat ik bang was de bodem te raken en dat dat zooo ontzettend vies zou zijn. Ik had ook ineens blote voeten. Ik raakte het gelukkig niet.
  Ik zwom naar de vrouw, trok haar met me mee (totaal niet op de goede manier) en wist haar bij de kant te krijgen. Het was een verhoogde kant en ik probeerde de vrouw omhoog te krijgen en keek ondertussen helpvragend naar 2 mannen die bij de kant zaten te kijken. Niemand hielp en ik zwom naar een lager stuk en wist de vrouw op de kant te krijgen. Ik ging uit het water en wist dat ik en de vrouw eigenlijk onderzocht moesten worden door de hulpdiensten op onderkoeling en schade van het ontzettend vieze groene water. Maar ik had maar 1 ding in mijn hoofd: douchen en van die stank af komen. Ik liep weg en onderweg kwam ik mijn vader tegen die bij mijn moeder stond. Ik vroeg hem wat voor gestuntel dat nou was van hem en hij antwoorde: ja door mijn spiraaltjes in mijn ogen zag ik steeds niks als ik eenmaal in t water was. Ik vond het maar raar en vroeg me ook af sinds wanneer papa spiraaltjes in zn ogen had (??????). Toen ik wakker werd was mijn eerste instinct: uit bed en douchen. Ik sloeg de deken al om, klaar om uit bed te stappen. Ik was te moe en bleef even liggen en na een paar seconden bedacht ik me: ohja ik moest er uit.. iets doen. En toen ik weer herinnerde wat ik moest doen (douchen want nat en stank en vies gevoel) toen pas besefte ik mij dat het een droom was en dat ik niet echt vies was of stonk of moest douchen.

  Echt super bizar dit.. ik kan bijna niks hiervan plaatsen waar t vandaan komt. Iemand enig idee wat het kan betekenen?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Mir
  Gast

  Dit snap ik volkomen! Ik zit met smart te wachten op de uitleg :)

  Esme
  Moderator

  Je familie is je steun en toeverlaat. De houten touwbrug is positief en negatief. Enerzijds ga je een nieuwe uitdaging aan en anderzijds kan het je uit balans raken. De vieze sloot is het risico. Een sloot symboliseert hindernissen en problemen. Het slimme is, dat je de kat uit de boom kijkt door eerst een ander te laten gaan. Toch neem je het risico. Wanneer het mis gaan weet je jezelf eruit te halen. Van fouten leer je. Je bent nog jong en flexibel.

  Je kijkt nu door de ogen van je vader. Je vader symboliseert in deze droom overwicht, een held zijn en probleemoplossend. Deze eigenschappen zou je ook wel willen hebben. De vieze bodem zijn de hindernissen die je zou moeten overtreffen. Er liggen angsten onder water en dat is het onbekende die je mag leren kennen. De blote voeten laten je sneller bewust worden, want het staat direct in contact met je huid.

  Douchen staat voor frisheid en vernieuwing op spiritueel en geestelijke gebied. Al je oude problemen douch je van je af en dat is een manier van loslaten.

  Mir
  Gast

  Dank u voor de heldere uitleg! Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe zoveel dingen een boodschap of gevoel symboliseren. Ik herken mij in de uitleg en vind dit altijd heel gaaf om te lezen! Ontzettend bedankt :D

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">