Overleden vriend

 • Auteur
  Berichten
 • Sascha
  Gast

  Hi,

  Een goede vriend (23) van ons heeft een tijdje geleden helaas zelfmoord gepleegd. Dit was totaal onverwachts en viel rouw op ons dak.

  We werkte al jaren samen in hetzelfde restaurant en waren daarbuiten ook onwijs close met elkaar.

  Ik droomde dat ik aan het werk was, en aan een grote tafel stond met mensen eraan. Tot ik hem zag en aan tafel moest huilen, ik weet nog dat ik zei “sorry hoor, ik zie nu iets wat eigenlijk niet kan”. Ik zag hem staan, maar zijn haar was grijs in plaats van zwart. Hij keek me aan maar liep daarna wel weg. Ik droom vaker soortgelijke dingen over hem.

  Nu was ik aan het teruglezen in een groepsapp van een aantal vrienden en las ik dat een vriendin van mij een soortgelijk iets had gedroomd. Ze kwam hem tegen maar zijn haar was grijs ipv zwart.

  Heeft dit een betekenis? Ik vind het bijzonder dat een vriendin en ik een soortgelijke droom hebben gehad. Komt hij bij ons langs?

  Sascha
  Gast

  Een aantal dagen daarvoor droomde ik dat ik met hem in een groot, voor mij onbekend, verlaten huis was.

  Ik kwam hem tegen en ze hadden hem kunnen redden, hij leefde dus nog.

  Ik vraag aan hem: “ben je dan nu boos dat je nog leeft? Of ben je blij dat je nog bij ons bent”.

  Voordat hij antwoord kon geven vervaagde hij weer en werd ik wakker.

  De dromen zijn heel realistisch en blijven me ook echt bij, waar andere dromen vaak snel vervagen.

  Esme
  Moderator

  De dromen die je goed kunt onthouden, daarvan ben je onder de indruk. Net als de zelfmoord. Dromen zijn verwerkingen van trauma’s, situaties en het verwerken van de dag. Normaal gesproken symboliseert het hebben van grijze haren; wijsheid. Maar hier heeft het een andere betekenis. Hier betekent het; verlies van energie. Heel opmerkelijk dat jij en je vriendin ook over zoiets dergelijks droomt. Het kan zijn, dat jullie op dezelfde frequentie liggen, als een radio, en jullie elkaars onbewuste gedachten kunnen oppikken. Wanneer je denkt dat je overleden collega bij jou langs komt, kun jij alleen beantwoorden. Want dat kun jij alleen en je vriendin voelen wanneer hij in je droom verschijnt. Luister naar je gevoel, want dat klopt. Ben benieuwd of je het kunt plaatsen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">