Overleden moeder

 • Auteur
  Berichten
 • Dreamer94
  Deelnemer

  Ik droomde dat mijn moeder op een soort terras/balkon in een kist lag. Er hing een grimmige sfeer in de lucht en ik had een beschermend gevoel over haar. Iemand wilde steeds bij mijn moeder komen om een biopt van haar lichaam te nemen, dit wilde ik niet. Ik deed steeds de deur die naar haar toe ging op de haken zodat ze er niet bij kon komen. Later zag ik de persoon weer die bij mijn moeder wilde komen, ze was helemaal in het zwart gekleed en had iets weg van een grote forse non. Haar gezicht kon ik niet zien en had een heel naar gevoel bij der. Ik kwam erachter dat ze een biopt van haar baarmoeder wilde hebben en zag dat ze naar de kist toe ging. Op dat moment besefte ik mij ineens ; mijn moeder had helemaal geen baarmoeder meer. Ik liep er naartoe en zag mijn moeder liggen in de kist. Op het moment dat ik naar haar keek deed ze ineens haar ogen open en staarde me met een lege blik aan. Op dat moment schrok ik wakker en voelde mij enorm rot. Graag wil ik weten wat deze droom kan betekenen. Mijn moeder is al 11 jaar overleden..

  Esme
  Moderator

  Het terras of balkon staat symbool voor een podium. Je bent beschermend, omdat je moeder een deel van jezelf is en dat is deze droom je spiegel. Niemand mag aan je komen. Het lijkt erop, dat je geschonden wordt in je privacy. Waarschijnlijk hou je er niet van, dat mensen te veel van je willen weten.

  In de symboliek is dood of kist een einde en een nieuw begin. Het kan gaan om innerlijke groei, met al zijn beperkingen (baarmoeder weg). De non staat voor zwijgen of iets in de doofpot stoppen. Het kan zijn dat je moeder, je dit wil vertellen. Maar jij voelt, denk ik, zelf wel aan of dit klopt of niet. Zou graag willen weten of je hier wat mee kunt.

  Dreamer
  Gast

  Beste,

  Dit geeft mij iets meer duidelijkheid, heel erg bedankt!
  Xx

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">