Oorlog

 • Auteur
  Berichten
 • Miscalusyl
  Gast

  Hoi, als een klein meisje ongeveer vanaf ongeveer 5 jaar oud droomde ik al van oorlogen, dit had ik heel vaak en durfde toen nooit te slapen. De dromen over oorlogen werd in de loop van de jaren veel minder (misschien 1 keer in de 2 jaar (Ik ben nu 18 jaar oud). Maar vannacht droomde ik er weer over, hij was gelukkig niet heel heftig en kwam meer in flitsen voorbij en volgensmij duurde de droom maar een paar seconden.

  In mn droom was ik in mijn kamer en ik hoorde dat het luchtalarm afging, het was hier in de avond en het was al donker buiten. ik was heel erg in de war want hij ging ’s avonds af en ik bedacht me ineens om op t nieuws te kijken maar ik hoorde al vliegtuigen laag boven het huis vliegen en keek ook uit het raam. Ik ging snel naar beneden en alleen mijn moeder was er en ik vroeg aan haar waar we het best konden schuilen, mijn moeder wist het niet en ik was er best gefrustreerd over omdat we nergens een plek hadden om te schuilen, daarna ben ik gewoon een plek gaan bedenken en verder is het een beetje vaag en weet ik het niet meer.

  Weet je hoe het komt dat ik dit regelmatig heb? En zelfs als klein kind die eigenlijk vrijwel niks van oorlog af wist?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Miscalusyl
  Gast

  Hoi, graag! heel erg bedankt alvast :)

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Oorlogen in je droom is een teken van een worsteling met jezelf. Als kind kan je het moeilijk hebben gehad door bepaalde situaties. Zoals voorbeeld, gescheiden ouders of een lastige jeugd. Woede en angsten komen onbewust in je droom naar boven.

  Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. De kamers bevatten je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft een functie. De slaapkamer is een intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. Het staat het meest het dichtst bij jezelf. Het luchtalarm is een waarschuwing van het onbewuste. De nacht heeft ook te maken met het onbewuste, vanwege weinig zicht. Het raam is het uitzicht naar buiten. Je ziet de wereld of maatschappij, in je droom, als een bedreiging. Je zou kunnen duiden, dat je je het liefst terugtrekt in je eigen kamertje.

  Miscalusyl
  Gast

  Dankje, ik kan me er grotendeels wel in de uitleg van de droom vinden. Toch zou ik geen idee hebben van de dromen als echt een jong meisje, aangezien ik best een goede jeugd had zonder echt problemen. Ook wist ik op die leeftijd heel weinig van oorlog af, dus het blijft me een raadsel want het waren echt heftige ‘grote mensen dromen’. Zal het waarschijnlijk nooit weten maar dat is ook wel prima zo haha. Heel erg bedankt voor je uitleg, vooral de laatste zin is heel erg zo hihi :D

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">