Ogendokter

 • Auteur
  Berichten
 • Nien
  Deelnemer

  Blijkbaar was ik iets van een ogendokter, ik moest mensen hun ogen doorprikken.
  De een had een gele vlek in het oogwit en de ander had een heel rood oog.
  Er moest wel altijd iemand bij aanwezig zijn, die me dan ook zei: nog even doorprikken.
  Bij de 2e dame met het gele oogwit, duurde het even voor de assistent kwam. De dame echter, wist al precies hoe of wat want dit moest ze regelmatig laten doen. Ik prikte, maar had al een gevoel dat het niet hard genoeg was. De assistent ging vervolgens et de vrouw het oog spoelen en toen gaf ze al aan dat het niet goed doorgeprikt was. Toen moest ik het dus nogmaals doen en verwonderde me nogal over het feit dat deze inschatting over de druk die je moest zetten en oppassen dat je niet te diep in het oog doorschoot, nog steeds op je gevoel moest worden gedaan.
  Het zou toch zo gemakkelijk zijn een apparaatje op het oog te plaatsen dat vervolgens met de juiste druk, op de juiste diepte prikte. Net als zo’n apparaatje voor een prikje in de vinger.

  Even later zat ik in de ambulance, op weg naar huis, maar er lagen 2 mensen zwaargewond op straat, dus die moesten we meenemen. Eventjes niet kijken, zei ik, toen ik iemand mega gehavend op straat zag liggen.
  Er werd ook een meisje naar binnen gebracht dat ik op bed wilde leggen, maar dat wilde ze niet, ze wilde gewoon bewegen.

  Kan iemand hier zijn of haar licht op schijnen?
  Alvast enorm bedankt,
  Nienke

  Esme
  Moderator

  Ogen laten helder zien. Hier zijn allerlei obstakels, die je probeert op te lossen. Ogendoorprikken is de ontsteking weg halen of staar oplossen. Gele vlekken op het oog is troebelheid. Staar is een aandoening waarbij troebel in de lens zit. De ogendokter kan dit verhelpen. De obstakels die je hebt dien je met nauwkeurigheid op te lossen. Je moet hier vooral je ratio gebruiken. De ambulance geeft aan dat er spoed bij is. Je hoort eigenlijk jezelf voorrang te geven, maar toch help je in de tussentijd een ander.

  Nien
  Deelnemer

  Jee, heftige droom, dank je wel voor de uitleg!
  Ratio, terwijl ik daar nog veel te veel in zit en juist meer probeer te voelen.
  Heel boeiend, dit dilemma.

  Hartelijke groet,
  Nienke

  Esme
  Moderator

  Als uitlegger is het soms heel moeilijk om te levelen op de persoon. Een droom opschrijven is vaak heel abstract. Wanneer gevoelens in een droom worden vermeld, maakt het de uitleg makkelijker. Je zou kunnen zeggen dat de ingrepen bedoelt zijn voor het derde oog te repareren. Staar kan staat voor weinig zicht. Maar je moet wel heel nauwkeurig werken wanneer je aan het oog zit. Zweverigheid ligt op de loer bij het open van het derde oog. Daarbij heb je toch het ratio nodig om het verschil te kunnen maken. Je bent meer bezig met anderen, terwijl je meer met jezelf bezig mag zijn. Hierdoor loopt de ontwikkeling van gevoel detecteren wat langzamer.

  Nien
  Deelnemer

  Dank je wel!
  Ik begrijp het helemaal wat je zegt en herken het ook zeker!

  Hartelijke groet,
  Nienke

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">