Ogen willen niet open

 • Auteur
  Berichten
 • Wayne
  Gast

  Ik “droom” regelmatig dat ik mijn ogen niet open kan krijgen.
  Echter kan ik me in de uitleg, dat het iets niet onder ogen willen komen betreft totaal niet vinden!
  Ik weet op dat moment, dat ik slaap en wakker wil worden. Mijn ogen open doen is dan de manier om wakker te worden.Ik krijg ze echter zelfs niet open, wanneer ik met mijn vingers mijn oogleden van elkaar trek! Ook heb ik al een aantal keren besloten, om dan verder te dromen, met mijn ogen dicht dus. Dit in de hoop, dat ik in mijn droom mijn ogen open, wanneer ik vandaar verder kan wakker worden. De angst van het niet kunnen openen van mijn ogen wordt dan echter steeds groter, zodat ik uiteindelijk altijd verval in het trekken aan mijn oogleden, water op mijn gezicht gooien, mezelf knijpen enz. Dit duidt allemaal niet op iets niet willen zien, maar juist op iets niet mogen zien!
  Wat mag ik dan niet zien? En waarom me wel de kennis geven, dat er iets is, maar me niet laten zien wat dat dan is!?
  Zo’n “droom” is dan ook zeer angstig en bij het wakker worden is mijn arm blauw van het knijpen, wat ik dan doe! Slaapverlamming is het dus ook niet.
  Wanneer ik eindelijk wakker word, is dat met een schok, waarna ik een tijd lang niet weet waar ik ben.

  MarinaNotten
  Gast

  Ik heb dus hetzelfde probleem, alleen gebeurt mij dit iedere keer als ik een hele nacht slecht heb geslapen en dan van ellende in de middag een uurtje ga liggen.
  Ik heb dan altijd het idee dat ik niet echt slaap maar er half in hang, ik wil het slapen dan ook maar opgeven en mijn ogen open doen, maar dat lukt dus niet. Ook ik heb al geprobeerd om mijn ogen open te maken met mijn vingers, maar als ik de oogleden los laat, vallen mijn ogen gewoon weer dicht. Er zit dan niks anders op dan maar gewoon door te slapen en te wachten wanneer ik mijn ogen weer open kan maken.
  Ik heb dit zeker al een jaar of 8 en ik vind t een afschuwelijk gevoel.
  Zou best eens willen weten wat hier de oorzaak van is

  Belinda
  Gast

  Ik heb dat precies zo, lig dan bij een middagdutje op de bank en denk dan, ik ga maar opstaan en wil mijn ogen openen maar dat gaat niet. Probeer met alle macht mijn ogen open te doen. Soms krijg ik ze op een heel klein spleetje open en zie dan de klok die in de kamer hangt, dan gaan ze gelijk weer dicht. Ik raak in paniek maar denk dan ook, slaap maar verder dan wordt je straks wel wakker. Dan wordt ik plots wakker en hap naar adem en weet idd ook niet meer wasr ik ben. Heel langzaam kom ik bij. Heel akelig, heb dit al heel wat jaren en komt eens per twee maanden voor.

  Belleeee
  Gast

  Dit heb ik ook altijd, wat ik dan altijd doe is in mijn droom visualiseren dat ik heel erg ik mijn ogen wrijf uiteindelijk word ik dan wakker.
  In het begin is dit erg lastig, maar ik heb dit getraind door elke keer als ik wakker wordt mijn droom terug voor de geest te halen waardoor je uiteindelijk meer je droom kunt sturen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">