Niets meer weten

 • Auteur
  Berichten
 • Janneke97
  Gast

  Ik droomde vannacht dat ik moest oppassen op twee kindjes op wie ik normaliter ook oppas. Gek genoeg, was dit wel in mijn oude buurt. Ik had brood meegenomen van thuis zodat ik met hen de eendjes kon voeren. Vanaf toen, wist ik niets meer. Ik zat opeens achterin een achtbaan die langs alle (letterlijke) stations in mijn geboortestad ging. Ik zat achterin zonder beveiliging en ik kon mezelf iedere keer maar net vasthouden. Op een gegeven moment stopte de achtbaan. Ik liep in een groot grasveld waar alle kleuren een prachtig herfstpallet waren. Ik wilde een foto maken maar dit lukte niet. Ik besefte mij dat het donker werd en wilde door rennen. Natuurlijk ging dit heel traag. Vervolgens word ik in mijn droom wakker. Ik las dat ik een appje had gekregen van de ouders van mijn oppaskindjes. Zij waren teleurgesteld in mij. Blijkbaar was ik weggegaan en liepen de kinderen door het huis om 23:00. Dit was onbehoorlijk. In mijn droom besefte ik mij dat ik dit nooit zou doen. Ik probeerde zo hard te herinneren waarom ik was weggegaan. Waarom ik de kinderen niet op bed had gestopt. Maar ik wist helemaal niets meer. In mijn droom dacht ik dat iemand mij dan vast had gedrugged.

  Wat kan dit betekenen?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het oppassen staat voor je zorgzaamheid. De oude buurt duidt op oude herinneringen. Brood staat voor geestelijke voeding die je schenk aan anderen. Dus je zorgzaamheid. Eenden zijn veelzijdig in de zin dat ze kunnen lopen, zwemmen en vliegen. Een eend wijst daarom op flexibiliteit en je vermogen om je aan verschillende omstandigheden aan te passen, wat op jou slaat.

  De achtbaan is het achtbaan van het leven. Je ups en downs. De herfst symboliseert vergankelijkheid en nieuw begin. Stations betekenen je pauzes die je neemt. Je weet heel goed wanneer je rustig aan moet doen en wanneer je weer verder kan gaan.

  Het donker staat voor het onbekende of onbewuste. In het donker ben je traag, omdat je geen zicht of overzicht hebt. Dat is heel natuurlijk. Het onbewuste kan gaan over je angsten of onbekende vraagstukken. Druggeren is geen grip over de situatie hebben.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">