Niemand gelooft me

 • Auteur
  Berichten
 • Josje
  Gast

  Ik droomde dat ik een feest georganiseerd had voor al mijn familie en vrienden. Er was ook een vriendin uit het verleden. We speelden een spel en ineens waren de speelkaarten kwijt. Ik weet 100 % zeker dat zij ze heeft en zeg dit ook. Er zijn eerder dit soort dingen voorgevallen, nu kan ik haar ontmaskeren. Ik voel me sterk als ik naar haar toe loop om te zeggen dat ik wil dat ze weggaat. Ze gaat niet, ik ga naar een ruimte ernaast. Dit is een kale ruimte met stenen banken langs de muur, daarop liggen blauwe kussens. Alleen een oom komt achter me aan. Hij heeft gezien dat zij de kaarten paktte. Het feest gaat door, zonder ons. Later zegt mijn zus aan de telefoon…niemand gelooft je, niemand….
  Ik voel ongeloof,pijn en veel verdriet, zeg niks. Dan besluit ik dat het dan maar zo moet zijn. Ik ga nieuwe vrienden maken, zodat ik en mijn kinderen toch mensen om ons heen hebben

  Dat was de droom. In het echte leven speelt er de laatste dagen van alles op mijn werk. Mensen worden op functies geplaatst zonder overleg of vacatures. Ik twijfel of dit het werk  voor mij is (teamleider in de zorg). Tegenwoordig ben ik voornamelijk bezig met beleid enz. Misschien heeft dat er iets mee te maken?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Josje
  Gast

  Beste Esmee,
  Ik hoor graag wat je denkt van mijn droom. En zal ook reageren op je uitleg, ik ben benieuwd of ik er wat mee kan

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een feest organiseren, is behoefte hebben aan vertier en genieten met de sociale contacten. De familie staat het dichts bij je. De vriendin van vroeger is de spiegel van jezelf. De kaarten die zoek zijn, zijn de kaarten van het leven ofwel de tarot. De tarotkaarten is een orakel, maar kan ook gebruikt worden als inzichtkaarten. Hiermee kunnen zaken uit het onbewuste naar boven worden gehaald. Het kan zijn dat er iets in de doofpot gestopt wordt of dat er een leugen verteld is. Er is een situatie geweest, die niet verwerkt is of niet kan worden verwerkt. Het feest dat door gaat is als de maatschappij die door gaat. De tijd neemt geen pauze. Maar jij staat even stil om bij jezelf te komen. Weggedrukte pijn en verdriet komt hierbij naar boven. Loslaten gaat niet over rozen. Het is de confrontatie aangaan en accepteren zoals de situatie is of was.

  Anna7
  Gast

  Beste Esmee, wat een goede uitleg. Ik las het toevallig omdat ik zelf even mijn droom aan het opzoeken was.

  Wat jammer dat die vrouw die je deze vraag heeft gesteld geen reactie heeft gegeven terwijl ze het beloofd had. (Waarschijnlijk komt t nog wanneer ze kan). Of heeft ze t prive gegeven.

  Is ook niet aan mij. Maar viel me op omdat ik ook vaak energie besteed aan bv vriendinnen en komt biet snel een beetje positieve power mijn kant op. Als ik zelf bv keer ergens tegen aan loop.

  Heel veel succes en super interessant

  Josje
  Gast

  Beste Esmee, bedankt voor je heldere uitleg. Ik kan je helemaal volgen, vooral over het verwerken. Want ik werd wakker met allerlei emoties, maar later op de dag kreeg ik het gevoel dat de droom er was geweest zodat ik de dingen een plek te geven. Bedankt!

  Esme
  Moderator

  Graag gedaan Josje. Op je andere droom van gisteren ochtend heb ik ook op gereageerd. Zie link: https://www.droominfo.nl/phorum/1/40575/super-felle-kleuren–goud-geel-en-groen.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">