Nachtmerrie overleden moeder (8-01-2020)

 • Auteur
  Berichten
 • Sobeaus
  Deelnemer

  Lieve forummers,

  Hopelijk kunnen jullie mijn nachtmerrie ontcijferen en kan ik er zelf enige rust bij gaan vinden.

  8 januari 2020 is mijn moeder overleden aan een OCPD aanval (allebei haar longen geklapt + 3x gereanimeerd – hartstilstand door klaplong). Mijn moeder was een fantastische vrouw en moeder. Zij was erg zorgzaam en haar kinderen en man waren haar alles. Mam cijferde zichzelf ten alle tijden weg en ze stond altijd op de laatste plaats. Ze heeft nooit een baan gehad, maar is huisvrouw geweest haar leven lang met wat poetsadresjes. Ze is 8 januari jongstleden overleden.

  De relatie tussen mijn moeder en mij is bijzonder te noemen. Wij leken zodanig op elkaar dat het botsten. We hadden vaak woorden, maar aan de andere kant is er geen mens momenteel die zoveel wist van mij dan mijn eigen moeder. Ik heb haar dan ook letterlijk alles in vertrouwen verteld heel mijn leven. Aan de andere kant leken wij zoveel op elkaar dat we het ene moment ‘woorden’ hadden en aan de andere kant na 1 minuut alles goed was.

  Mijn moeder heeft haar zus – tevens beste vriendin- in 2015 verloren na een lang ziektebed. Mijn moeder heeft daar zodanig last / trauma / moeite mee gehad dat ze in een depressie kwam. Mijn moeder is toen – helaas – langzaam verslaafd geraakt aan de alcohol. Dit was de afgelopen 2 jaar pas echt te merken aan haar en heeft ons gezin (vader + broertje + zusje + ik) verwoest. Wij hebben haar alles aangeboden wat wij konden en het is vaak goed en daarna weer fout gegaan. Deze worsteling zit dus om die reden ontzettend diep.

  ——

  Ik heb in de 2e week van haar overlijden een vreselijke nachtmerrie gehad. Eerst even de info zoals het is gegaan: mijn moeder is na 2x reanimatie thuis, met de ambulance opgehaald (in de ambulance nogmaals gereanimeerd en toen al hersendood), in het ziekenhuis gestorven. Ons gezin was erbij toen de beademing eraf werd gehaald. Ik ben als enige op de gang blijven wachten, omdat ik niet tegen het geluid kan en het niet aan kan om te zien als ze de beademing stoppen.

  Ik droomde vervolgens dus dat ik (toch) voor het ziekenhuisbed sta en mams beademing stop word gezet en na 5 minuten wachten nog steeds geen ‘laatste adem geluid’ en dat mijn moeder dan ineens mij wil pakken en haar hand reikt en ogen groot geopend zijn en vervolgens met dr hand haar eigen gezicht verminkt (pakt haar wang en lippen en verdraait en knijpt dat klokslag).

  Ik ben schreeuwend / huilend wakker geworden en zo verschrikkelijk geschrokken van deze nachtmerrie.

  Wat voor betekenis heeft zo’n nachtmerrie?

  Ik dank jullie hartelijk.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">