Nachtmerrie over brand

 • Auteur
  Berichten
 • Somine
  Gast

  Goede avond,

  Ik had deze week zo’n rare droom. Zou u mij kunnen helpen om deze uit te leggen?
  Alvast heel erg bedankt! :) :)

  Mijn vriend en ik woonden in een appartement. Het was geen appartement dat ik herken uit het echte leven, maar we wonen wel in een appartement.

  Er gaat een brandalarm en door een interne speaker zegt iemand dat we het gebouw moeten verlaten. “Alweer een oefening,” zeg ik. En ik herinner me nog dat ik in die droom dacht; dat is de zoveelste deze week, en elke keer is het onzin/loos alarm. Ik zeg tegen mijn vriend: “We nemen twee boterhammen mee, en dan gaan we via die onofficiële sluiproute naar de parkeerplaats. Dan gaan wel in onze auto zitten. Check jij nog even of we die route goed onthouden hebben.?

  Ik twijfel of we beide katten mee gaan nemen dit keer. Sowieso onze eigen kat, maar ik twijfel over de andere.
  (Ik zag in mijn droom mijn eigen kat, maar ook een oude kat van mijn moeder, die inmiddels overleden is; over deze laatste twijfelde ik of ik die mee wilde nemen tijdens de -in mijn ogen- zoveelste brandoefening)

  Mijn vriend wil naar buiten gaan om te kijken of we via de sluiproute het gebouw uit kunnen. Hij doet de deur open en meteen weer dicht. “Shit! Het is echt! Er is allemaal rook in de gangen!”

  Ik zeg: “Oké. We nemen de gewone route en gaan naar buiten. We nemen beide katten mee.”

  Ik trek nog andere kleren aan en bedenk me welke spullen ik wil meenemen voor de zekerheid. Emotioneel waardevolle spullen.

  Daarna werd ik wakker.

  Esme
  Moderator

  Er zijn maar weinigen die op mijn uitleg reageren.

  Somine
  Gast

  Oh wat jammer. Ik vind het juist super interessant om te lezen!

  Esme
  Moderator

  Ja, dat hebben er meer. Maar tot daar stopt het. Daar baal ik vaak van. Ik ga voor je uitleggen, maar reageer dan wel. Ook als het niet rijmt.

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een appartement is als een jas om je heen. Het is je lichaam en je ziel. Elke kamer bevatten je eigenschappen en vaardigheden. Iedere kamer heeft zijn functie. Je leeft samen met je vriend. Hij is je steun en toeverlaat voor zover.

  Het brandalarm is een melding. Je wordt ergens op geattendeerd. Maar is het wel nodig om te allermeren is de vraag. Wat kan er zijn, dat niet goed gaat? Of maken mensen je gewoon bang om iets? Misschien is er betutteling in het spel.

  Katten staan voor vrouwelijke eigenschappen. Het gaat hier om zorgzaamheid, intuïtie en gastvriendelijkheid. Je neemt dubbele kracht mee (2 katten). Het lijkt wel of mensen zich zorgen maken over jullie zelfstandigheid. Waar rook is, is vuur.

  Somine
  Gast

  Bedankt voor je uitleg!

  Interessant om te lezen wat voor symboliek erachter kan zitten. Ik herken op dit moment niet heel veel van de uitleg in mijn dagelijks leven moet ik zeggen. Er gebeurt en verandert veel op dit moment, zo gaan wij over 3 maanden verhuizen. Maar we zijn op dit moment zelfstandiger dan ooit.

  Wel ervaar ik een emotionele verbinding met een familielid, waar ik graag los van zou willen komen. Maar dat herken ik dan weer niet zo terug in deze droom, geloof ik..

  Maar bedankt voor je uitleg! Leuk om te lezen! :)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">