Nachtmerrie, maar zo echt

 • Auteur
  Berichten
 • Bakkertje
  Gast

  Goedemorgen.
  Vannacht een vreselijke nachtmerrie gehad die mij maar niet loslaat. Ik lag te slapen en werd in mijn slaapkamer en in mijn bed aangevallen door een man met een hond. Ik voelde de man ook echt bovenop mij. Ik kon alleen geen kant op, ik probeerde te bewegen, maar dat lukte niet. Ik kon niet schreeuwen niet bewegen, helemaal niets. Ik kon m wel zien, maar herkende hem niet. En wat die hond er deed?? Uiteindelijk ben ik wakker geworden, maar durfde eigenlijk niet meer te slapen.
  Iemand een idee wat dit betekent?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Bakkertje
  Gast

  Graag Esmee, het houdt mij de hele dag al bezig

  Esme
  Moderator

  Ik begrijp dat het een enge droom is, maar dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het bed is een intieme plek. Hierop rust je uit en bewaar je je geheimen. De man is een manifestatie van angst en kan hij je onder controle houden. Het zijn onbekende negatieve aspecten (bijv. competitief, woede, machtig en aanvallend) van een de mannelijke kant, die in de droom zichtbaar is. Deze jagen je angst aan. In de wakkere wereld kan het zijn dat je een bepaalde situatie niet onder controle hebt. Deze wordt op deze manier verwerkt in je droom. De hond lijkt geen lieve hond te zijn. Hij verovert je territorium. Ze gaan over je grenzen.

  Bakkertje
  Gast

  Dank Esmee, hier kan ik wel wat mee…wordt mij veel duidelijk…

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">