Nachtmerrie: crashen in water

 • Auteur
  Berichten
 • XLS
  Gast

  Ik heb rond middernacht een nachtmerrie gehad & ben al wenend wakker geworden.
  Ik heb elke nacht levendige dromen, maar deze enge blijft serieus hangen & ik denk dat ik niet meer kan/wil/durf slapen.
  Graag zou ik de mogelijke betekenis(sen) ervan weten.

  Ik zat met mijn mama en zus in de wagen. M’n mama reed, m’n zus zat naast haar voorin en ik zat op de achterbank. Ik waarschuwde m’n mama dat er op een bord naast de weg stond dat je moest opletten voor olievlekken. Ik vroeg haar om te vertragen. Maar de remmen deden het niet en we konden een bocht niet meer halen. Gelukkig kon m’n mama een noodweg nemen rechtdoor, maar die eindigde heel snel op een afsluiting met afgrond. Die bleek gelukkig geen ravijn te zijn, maar uiteindelijk wel een meer ofzo. M’n mama kon in dat laatste stukje weg rechtdoor wel weer remmen, maar niet voldoende snel, waardoor we toch crashten in het water. Ik voel nog altijd de schok die ik kreeg van de gordel toen we het water raakten. M’n zus moest overgeven en verloor het bewustzijn. Ik was aan het denken hoe ik haar wakker zou krijgen & hoe ik iedereen incl mezelf uit de gordels kon krijgen. Ik wist niet hoe ik m’n zus in godsnaam haar adem ging moeten laten doen inhouden tot er voldoende water in de auto ging lopen om de deuren open te krijgen. Ik schrok net wakker & denk dat we anders verdronken waren

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Nachtmerries komen voort uit stress.

  Je moeder rijdt en ben je nog afhankelijk van je thuissituatie. De hobbels, bobbels en bochten zijn de obstakels in je leven. Dit hoort bij de ontwikkeling. Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, van fouten en problemen leer je. Rechtdoor rijden is een betere keus. Je gaat wel op je doel af.

  Het meer staat voor water. Het voelt als een onderdompeling of verdrinking als je het water bereikt. Water staat voor emotie. Je zou deze beter mogen accepteren om jezelf beter te leren kennen, zodat je de emoties niet zo heftig worden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">