Moord en ermee weg wilen komen.

 • Auteur
  Berichten
 • Lindsay
  Deelnemer

  Een man die mij ongewenst aangerand heeft, ben ik online tegengekomen. Hij was in mijn droom nog dezelfde man als toen en ik inmiddels volwassen. Hij wist niet wie ik was, ik wist wel wie hij was. Berichten naar elkaar verstuurd via een datingapp en samen afgesproken bij mij thuis. Ik woonde in mijn droom in een groot oud grachtenpand in de stad van Amsterdam.

  Hij zat op de bank, zijn rug gekeerd naar het raam achter de bank. Het regende en ik pakte een mes en een geweer en ben achter hem naast de bank bij het raam gaan staan. Ik twijfelde maar heb mijzelf overtuigd hem te vermoorden. Ik stak het mes in zijn hals en schoot hem van dichtbij door het achterhoofd.

  Zijn lichaam heb ik in de achterbak van een auto verstopt en heb de auto in de gracht gereden.

  Zijn eigen auto had ik in mijn droom niet verplaatst. De rechercheurs hebben na een melding van zijn verdwijning het lijk in de gracht gevonden. En zijn erachter gekomen dat wij via de telefoon berichten gestuurd hebben en dat zijn auto bij mijn woning in de straat stond. Zo is de link gelegd en werd ik verdacht.

  Toen was ik ineens in een donkere setting, de kamer rood verlicht. Onheilspellende maar ergens romantische sfeer met kaarsen. Een groot bed midden in de kamer, ik had mijn ex vermoord, de vader van mijn kinderen, maar hij bleef bij mij in mijn droom.

  De familie was in rouw en aan het onderzoeken wie de dader is. Mij verdachten zij niet. Ik voelde mij welkom, maar door schuld voelde ik mij naar.

  Geschrokken dat ik schoenen droeg die onder bloed besmeurd waren, schoongemaakt maar de onderkant bleef bebloed, snel in de wasmachine gedaan voordat iemand van zijn familie het zag.

  Elke keer als ik afgelopen nacht wakker werd, was ik twijfelend in de veronderstelling of dit werkelijkheid is. Heel naar geslapen, steeds viel ik vrij snel weer in slaap en droomde ik in dezelfde setting met dezelfde nare gevoelens.

  Wat heb ik gedroomd? Wat betekende mijn droom? Voel mij er de hele dag raar door.

  Hannah
  Gast

  Heftige droom, sterkte ermee. Heeft misschien te maken met het onbewust afsluiten van je aanranding nu je volwassen bent. Het laat de dader koud wat het met jou heeft gedaan (keert je de rug toe en herkent je niet) en je besluit het voor goed af te sluiten. Aangezien het vervolgens je ex is die je hebt vermoord, zou het kunnen dat je onbewust voelt dat jij schuldig bent aan (in romantische sfeer en verbinden met) je ex ‘koud’ te hebben gemaakt. Bloed aan je handen hebben, betekent schuldig zijn aan, aan je schoenen lijkt me minder erg maar is misschien soortgelijk. Zelf zie ik schoenen als ‘voortgang in de buitenwereld’. Maar als het specifieke schoenen waren kan dat ook nog wat extra betekenen in de context van ‘schuldig zijn aan’. Het zou kunnen dat je aanranding gevolgen heeft gehad voor de relatie die je had met je ex en ook op hem. Dat je daar onbewust nu schuldig over voelt en aan het verwerken bent.

  Het zou net zo goed kunnen gaan om een innerlijke mannelijke kant van jezelf die je vermoord hebt omdat je dacht dat het de aanrander was. Dat is voor jezelf om aan te voelen. En ik weet niet hoe de situatie nu is rond je werkelijke ex en familie.

  Als je nog bepaalde associaties hebt met delen van de droom en je situatie in het echt dan kan dat meestal helpen om de droom tot in detail uit te pluizen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">