Moeder houdt me voor de gek en boze stiefvader

 • Auteur
  Berichten
 • Merel
  Gast

  Hoi, vannacht had ik echt een rare droom.
  Mijn ouders zijn gescheiden en ik ben ongeveer een half jaar geleden bij mijn vader gaan “wonen”. Mijn moeder wilt mij terug en er is pasgeleden een rechtzaak over geweest. Mijn vader heeft wel gewonnen maar er moet wel een omgangsregeling komen, vindt mijn moeder. Mijn vader en ik bedachten dan 1 dag in de week en zonder mijn stiefvader.

  Vannacht had ik gedroomd dat ik naar mijn moeder ging (we wonen trouwens in een flat bij me moeder), maar ik was daar dus en toen kwam mijn stiefvader binnen. Ik werd een beetje pissig. Ik liep met grote passen naar de voordeur, omdat ik weg wilde want dit was niet wat we hadden afgesproken. Mijn stiefvader begon tegen me te schreeuwen en te doen, en toen rende ik de voordeur uit en rende zo hard als ik kon over de galerij om zo snel mogelijk weg te komen. Met mijn stiefvader achter me aan. Veel herinner meer herinner ik me niet meer.

  Ik ben eigenlijk best benieuwd wat de droom betekend. Ik dacht zelf dat ik bang ben voor mijn stiefvader ofzo, of dat ik bang ben dat mijn moeder me dan voor de gek houdt om bij haar te blijven.

  Esme
  Moderator

  Een nachtmerrie komt voort uit stress. De situatie waarin je inzit, daar heb je zelf niet voor gekozen en had je weinig invloed bij de scheiding. Je bent afhankelijk van de keuze van je ouders en van de rechter. Je hebt de controle niet over de situatie en ga je raar dromen. Je stiefvader is de derde, nieuwe en nog onbekende. Je kent hem nog niet goed en symboliseert het onbekende. In je droom jaagt hij je angst aan. Je wilt eigenlijk uit deze situatie en bent gewend over van hoe het eerder was; je ouders gewoon bij elkaar. Ondanks de ruzies is het toch een vertrouwder beeld.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">