Mijn droom over een leeuw en een olifant

 • Auteur
  Berichten
 • Dreamsboy
  Deelnemer

  Ik kan mij zelden een droom herinneren, maar vanochtend werd ik wakker met een duidelijk verhaal. Ik moest hier duidelijk iets mee, en ik ben benieuwd of iemand hier een uitleg voor mij heeft.

  Ik ben een mannetjes leeuw en werk in een circus. Daar werkt ook een vrouwtjes olifant. We raken bevriend. We kunnen ons vrij bewegen over het circus terrein. We voelen ons mensen en worden ook zo gezien. We hebben ons eigen vertrek . Ik zoek de olifant dagelijks op, ik neem meestal iets voor haar mee, iets te eten. Zij waardeert dit enorm.
  Op een avond word ik door een dieren verzorger naar een ander vertrek verwezen om de nacht door te brengen. Tot mijn verbazing kom ik bij de olifant in het nachtverblijf. De deur gaat op slot met de sleutel er in aan de binnenkant. De olifant kan met haar slurf die sleutel toch niet draaien. Ik zou dat met mijn poot wel kunnen. Het is een kil en kaal hok van 4 x 4 meter met stro op de grond. De olifant wijst mij naar een achterste hoek. Daar is een stukje afgeschermd met een stalen wand. Ik pas net langs die wand en kan daarachter nét zitten met opgetrokken knieën. De olifant zegt dat ik daar vannacht moet blijven. Ik vind het maar raar en wil weg. Ik zie de sleutel in de deur en besluit te vertrekken , maar moet hiervoor de kamer oversteken. Op het moment als ik dat probeer wordt de olifant agressief naar mij. Ze valt mij aan met de voorpoten in de lucht en laat mij weten dat ze me zwaar zal verwonden als ik probeer de kamer over te steken. Ik besef me dat ze daartoe in staat is. Ik kruip in het hoekje achter de stalen wand en voel me verdrietig.
  Dreamsboy

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Esme, bedankt dat je mijn droom wilt analyseren, ik ben erg benieuwd !

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De leeuw staat symbool voor kracht, de zon en vuur. Denk aan de manen van de leeuw. In het circus heb je geen vrijheid. Je wordt toch beperkt, ondanks het vrij bewegen op het terrein. Jij als leeuw bent tam gemaakt, wat niet altijd goed lukt. Het is niet zoals de leeuw van aard hoort te zijn. Een leeuw moet jagen, rennen en prooien vangen.

  Jullie zijn gewoon weer mensen geworden. En sta je weer boven de dieren. De olifant staat symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur. Eten geven is delen van spijs. Ze moet het eten wel waarderen, want er is hier op het circus alleen maar het eten waar ze van kan genieten. Een olifant hoort ook niet gekooid. Olifanten die tam zijn worden mishandeld en kapotgemaakt totdat ze doen wat de mens van hun vraagt. Er is hier totaal geen vrijheid et die stalen wand. Ook jij voelt je ineens opgesloten. De leeuw en de olifant zijn een spiegel van jezelf.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Zou je nog kunnen toelichten hoe de olifant een spiegel van mijzelf is?

  Esme
  Moderator

  Het leven kan als een circus zijn. Het is een schijnvertoning, zoals de clown die soms lacht en soms huilt. Hij draagt een masker en is als acteur. Het is een schijnvertoning. De olifant is groot en sterkt. Alleen mensen (of maatschappij) kunnen de olifant tam maken, door mishandeling. Met als gevolg dat hij doet wat je vraagt.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Toen ik vanochtend wakker werdt , was mijn eerste gedacht dat ikzelf de leeuw was, en de olifant mijn vrouw.
  De droom zegt iets over mijn huwelijk. Het circus is mijn huwelijk. Of mijn huwelijk is het circus. Ik voel mij inderdaad beperkt in mijn vrijheid en dit gaat ten koste van mijn levens lust.
  Ik voel mij in dit leven inderdaad een leeuw met mooie manen, maar ik kan er niets mee want ik kom niet bij de deur , ik moet immers langs de olifant.
  De symbolen die bij de olifant horen herken ik wel bij mijn vrouw. De wijsheid, kracht en lange levensduur.

  Staat de olifant wel voor mijn vrouw?
  En waarom droom ik dit?
  Moet ik hier iets mee?

  Esme
  Moderator

  De olifant als symbool van vrouwenkracht en vrouwelijk leiderschap is hoe met veel intuïtief vermogen het oudste moeder haar groep weet te leiden. Er is een grote mate van zorgzaamheid en ondersteuning tussen de vrouwelijke leden van de kudde. Dat is hoe ik je vrouw zie in de droom. Vanuit mijn perspectief zie ik geen obstakel bij haar. De olifant heeft een lange snuit, waarmee hij/zij goed kan ruiken. Er zit misschien wel een luchtje aan. In jouw opinie staat jouw vrouw je in de weg. Zijn het je eigen gevoelens niet en heeft je vrouw ook last van beperkingen in het huwelijk? Je droomt de droom om het onbewuste naar boven te halen om te kunnen overwegen. Het sluimert in je onbewuste en dat moet een keer uitgesproken worden. Het is als een emmer die vol loopt en geleegd dient te worden. Een droom is een natuurlijke manier van verwerking.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Wat bedoel je met ” er zit misschien wel een luchtje aan” ?

  Ik zou zelf wel iets kunnen bedenken maar ik hoor het liever eerst van jou, in welke richting ik moet denken.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Wat ik ook nog opvallend vond is dat ik deze droom droomde toen ik alleen in bed lag. Normaal gesproken ligt mijn vrouw naast me maar gisteren moest ze op haar werk slapen. Nu vraag ik mij af, in hoeverre kun je elkaars dromen beïnvloeden als je samen in één bed ligt? Of droom je strikt je eigen droom?

  Esme
  Moderator

  Ik haal alleen de symboliek duidelijker en help ik je verder. Net als dat er een luchtje aan zit. Ik kan niet zien wat jij wel weet. Een droom triggert je onbewuste. Het dient als verwerking. Het alleen slapen heeft wel invloed. Onbewust kun je vrijer verwerker. De kracht van de leeuw kan ook een andere kant hebben. Namelijk het onderdrukken van zijn angsten en driften. Psychisch of lichamelijk kan het een belemmering worden.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Hoe uit zich zo’n belemmering?

  Esme
  Moderator

  Het kan een belemmering worden. Het ligt er ook aan, hoe snel je dingen kunt verwerken. Dat kan op allerlei manieren tot uiting komen waaronder woede, onbeheersbare angsten en gepieker.

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Ik heb geen idéé hoe snel ik dingen kan verwerken. Ik weet wel dat ik liever niet alleen lig. Ik kan dan angstig worden door dingen die ik niet kan verklaren.
  Woede komt niet voor in mijn woordenboek. Piekeren komt wel voor, Een huwelijk geeft altijd wel stof tot piekeren. Wel heb ik soms het gevoel driften te onderdrukken. Dit leid tot pijn in de onderrug. 2e chakra?

  Dreamsboy
  Deelnemer

  Ik was nog benieuwd of het mogelijk is wél de slaapkamer te delen en níet elkaars dromen.
  We hebben wel ruimte voor een tweede bed, maar hoever moeten de bedden dan van elkaar af staan, of moet je er nog iets tussen zetten?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">