Mensen die omkomen

 • Auteur
  Berichten
 • Anna2019
  Gast

  Hallo,
  Sinds een tijdje heb ik terugkerende dromen. De context is steeds verschillend, maar komt steeds op hetzelfde neer. In mijn dromen ben ik met groepen mensen die ik in het ‘echte’ leven niet ken. Soms ben ik in die groep omdat ik met ze samenwerk, soms zit ik met ze in de auto op weg naar vakantie en zijn het vrienden. Maar op een punt komt het voor dat er mensen om mij heen dood gaan. Ik sta erbij en kijk ernaar en raak vervolgens in paniek, omdat ik moet kijken of ik nog hulp kan verlenen of dat het geen zin meer heeft. Bij het moment dat ik hulp wil gaan verlenen word ik altijd wakker. De mensen gaan dood door een trein of vrachtwagen die ze over het hoofd zien, of militairen die iedereen om mij heen neer schieten (maar mij nooit zien of raken). Mensen die bij een bbq foutje in de brand vliegen. En ik op zoek ga naar emmers voor water, maar het is altijd te laat. Het gruwelijke is dat ik echt tot in details zie wat er met deze mensen gebeurt. Ik voel mij op dat moment compleet machteloos en bang.
  Wat kan dit betekenen?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De groepen mensen zijn de maatschappij of hulpbehoevenden. Het lijkt erop dat je in het dagelijks leven veel mensen helpt of tot dienst staat. De trein is een levenstrein of wilde draak, net als de vrachtwagen. Het dendert door, alsof je leven ook maar doordendert. Het kan gaan om een sleur waar je in zit.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Anna2019
  Gast

  Dag Esmé,
  Bedankt voor je reactie en ik kan mij hier inderdaad in vinden. Ik ben zelf ook bezig om wat zaken te veranderen. Dus hopelijk stoppen deze dromen dan ook als het is gelukt.

  Groetjes!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">