Meerdere dromen over ex terwijl ik dolgelukkig ben in huidige relatie.

 • Auteur
  Berichten
 • O.
  Gast

  De laatste weken, maanden loop ik wat verward rond. Ik weet niet wat het betekent en of ik er daadwerkelijk iets mee moet doen. Wat is jullie mening?

  3 jaar geleden leerde ik Nick kennen. Het klikte meteen tussen ons maar hij vertelde dat hij 2 maand later zou vertrekken naar Australië voor 1 jaar. Ik had mezelf voorgenomen om gewoon te genieten van de tijd samen en niet verliefd te worden. Jammer genoeg kan je zoiets niet tegenhouden :) Ik was verliefd geworden. We zouden het contact wat loslaten maar dat ging niet. We bleven elkaar missen en contact houden. Op zijn voorstel boekte ik een ticket naar Australië om een paar maand later samen te kunnen reizen. Plots verwaterde het contact en kwam het initiatief enkel nog van mijn kant. Uiteindelijk maakte ik de reis samen met een vriendin, omdat hij ‘blut’ was en me niet kon opzoeken in Australië. Ik ben nochtans voor hem naar de andere kant van de wereld gevlogen… Ik wilde hem vergeten, loslaten. Maar dat lukte me niet. Ergens bleef ik hopen, dat als hij na 1 jaar terug was, we dan wel samen konden uitpluizen wat er tussen ons was. Ook al was mijn hart gebroken en verdiende hij het niet.
  Na 1 jaar liet hij weten dat hij nog enkele maanden langer bleef. Ik was opnieuw gebroken. Ik wist nu wat liefdesverdriet betekende.
  Sindsdien kon ik hem loslaten en me openstellen om nieuwe mensen te leren kennen.
  3 maand later ontmoette ik de liefde van mijn leven, Piet. We hebben een warme, fantastische relatie. Hij is alles waar ik ooit naar verlangde in een relatie. Toen we 8 maanden samen waren, nam Nick (die intussen weer in België was) plots weer contact met me op om te zeggen dat hij me mist en dat het hem speet. Hij had spijt dat hij me had laten gaan en wilde het weer goedmaken. Ik maakte hem duidelijk dat ik heel gelukkig ben en ik het niet meer wilde. Sinds hij terug in België was, heb ik hem slechts 1x gezien maar niet gesproken. Kort nadien vertrok hij opnieuw voor 1 jaar naar Australië. Naar mijn gevoel had ik hem volledig uit mijn systeem gezet. Ik dacht ook niet meer aan hem, of slechts héél soms.

  Maar nu.. Sinds enkele maanden heb ik al een paar keer over Nick gedroomd. De ene keer droomde ik dat ik hem opnieuw opzocht in Australië, maar het vroeg veel energie om er te geraken. Ik zag hem en we wilden praten maar op de ene of andere manier lukte dat niet. Hij moest weg en kon niet met me praten.

  De andere keer droomde ik over hem dat we elkaar in België zagen en hij probeerde me te kussen. Maar dat wilde ik niet maar ik wilde hem wel een knuffel geven. Maar ook dit lukte niet.
  Sinds die dromen denk ik elke dag aan hem. Ik wil het niet, ik heb het super goed met Piet. Ik zie Piet doodgraag en wil niets liever dan met hem samen oud worden. Maar ik vind het verschrikkelijk dat ik zoveel aan Nick denk. Een maand na de laatste droom dat ik hem wou knuffelen maar dat het niet lukte, stuurde Nick me plots een bericht. Dat hij nog vaak aan me denkt. We zijn nu 3 jaar later en hebben elkaar sindsdien 1x gezien zonder te praten.

  Soms geloof ik dat mijn droom wilde zeggen dat ik wil afsluiten, maar dat ik alleen kan afsluiten als ik hem gezien heb. Ik zou hem willen zien en uit zijn mond willen horen dat het hem spijt voor het verdriet dat hij me heeft aangedaan. Maar anderzijds denk ik: waarom wil ik me daar in godsnaam nog mee bezig houden? Ik heb hem dit verteld via bericht, dat ik hem nog een keer wilde zien om afscheid te nemen en sorry wilde horen. Nick gaf aan dat als hij mij zou zien, wetende dat ik nu gelukkig ben zonder hem, dat hijzelf heel ongelukkig zou worden. Hijzelf wil niks afsluiten.
  Dus ik dacht opnieuw… Oke, we laten het los, we geven het een plek en gaan gewoon verder met het leuke leven dat ik nu heb. Maar ik blijf elke dag aan hem denken, of ik hem toch niet moet zien. Voor mezelf. Om los te laten en me nadien alleen nog te kunnen focussen op mijn huidige relatie.

  Heeft iemand daar een mening over?

  Alvast heel hard bedankt om mijn verhaal te willen lezen!

  Lieve groet,
  O.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Bewust en onbewust in je dromen is er nog die enorme aantrekkingskracht. Je weet wat het beste is, maar je gevoel zegt heel iets anders. Hierdoor raak je in conflict met jezelf. Het verlangen is heftiger geworden en dat komt vaak door het onbekende wat aantrekt. Het is als een nieuw avontuur dat je aan wilt gaan. Maar er is ook veel verdriet en het lijkt wel alsof je in de rouw bent. In je droom geef je als maar afscheid. Het lijkt op een geest die niet weet, dat hij dood is en de dood alsmaar opnieuw herleefd. Het is erg rot om de situatie geen plaatsje te kunnen geven.

  Het meest rationele is om het uitgepraat te hebben, zoals je al schreef. Weet Piet van Nick? Ik hoop niet dat het dan nog moeilijker gaat worden. Loslaten doet pijn, omdat je uit je comfortzone gaat. Maar je zult later merken, dat je er sterker uitkomt. Rituelen doen is een manier om je hoofd wat te kunnen resetten, je kracht geven en je helpen naar een nieuwe fase in je leven. Ik heb een linkje voor je: https://www.happinez.nl/spiritualiteit/dit-ritueel-helpt-je-loslaten-en-afronden/

  O.
  Gast

  Esme,

  Ik wil je heel hard bedanken om de tijd te nemen en mijn bezorgdheid te lezen. Je kan niet geloven hoeveel deugd het doet dit even te kunnen neerpennen, dat iemand het leest en een mening deelt, zonder dat ik word veroordeeld. Ik voel me natuurlijk schuldig dat heel de situatie zo hard leeft in mijn hoofd.
  Piet is inderdaad op de hoogte van Nick. Toen we elkaar een tijdje kenden, hebben we elkaar wel ingelicht over ex-geliefden die ons getekend hebben. Ik heb Piet de eerste keer ook verteld dat Nick terug contact met me had opgezocht en dat het nog iets met me deed. Hij had daar veel begrip voor, omdat hij wist hoe hard hij me had gekwetst.
  Toen Nick enkele weken geleden terug contact met me opnam, heb ik het hem (nog) niet verteld… Denk je dat ik dit moet doen?
  Ik blijf geloven dat mijn gevoel rust zou vinden mocht ik Nick nog een keer zien, praten met hem, de vragen stellen waarover ik gepiekerd had in het jaar dat hij me plots aan de kant schoof, zijn excuses horen die ik altijd wilde horen en op die manier afscheid nemen. Maar dat gaat nooit gebeuren. Denk je dat het zou helpen mocht ik er met Piet over praten. Maar ik wil hem niet kwetsen, want het zal hem wel kwetsen om te weten dat ik nog aan Nick durf denken. Ik wil niet dat het tussen ons komt, want is het is zo mooi tussen ons.
  Ik zie het wel zitten om binnenkort een moment te zoeken het ritueel uit te voeren. Is het bewezen dat mensen hierdoor iets kunnen loslaten dat nooit echt werd afgerond?

  Alvast bedankt voor alle hulp en begrip!

  O.

  Esme
  Moderator

  Magie was vroeger een gebed naar de goden en dacht men dat de kracht door hogere machten werd gereguleerd. Tegenwoordig halen wij de kracht uit ons zelf. Het is hetzelfde als positieve of negatieve gedachten hebben. Degene die positief in het leven staat, zal meer bereiken. En trekt het positieve bij andere mensen aan en gaat het vaker voor de wind. Mensen die negatieve gedachten hebben, zien altijd beren op de weg en stoten ze mensen af, omdat zij niet weten hoe ze met negativiteit om moeten gaan.

  Rituelen uitvoeren is een manier om je mind te resetten en of bepaalde zaken los te laten. Door rituelen uit te voeren kunnen we krachtiger een doel of gevoel realiseren. De kracht van bijvoorbeeld de natuur of een symbool of God als metafoor helpt je kracht bij te zetten.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">