Mannen

 • Auteur
  Berichten
 • Annemieke Mennink
  Bijdrager

  Ik had een droom in drie delen:

  Een man bedreigde me in de keuken met een mes. Ik riep mijn geliefde om hulp, maar hij kwam niet. Ik ging de man zelf te lijf. Schopte hem in elkaar en schreeuwde tegen hem.

  Ik ging met een aantrekkelijk ogende man mee naar zijn huis in een leuke wijk met veel bomen. Alles zag er perfect uit. Amerikaans gepolijst. Ik voelde er niets bij.

  Mijn vader ging dood, hij crepeerde van de pijn in zijn zij. Als ik hem oppakte werd het erger. Hij werd steeds kleiner waardoor het gemakkelijker werd om hem op te pakken zonder hem pijn te doen. Ik pakte hem alsof hij een babietje was. Hij kromp steeds verder tot hij als een kleine foetus was. Ik wikkelde hem in
  rode doeken, kleine stukjes doorschijnende rode zijde. Snippers waren al genoeg.

  Ik ben heel benieuwd wat jullie hier van maken????

  Alvast bedankt voor het meedenken..

  0
  0
  Helaas, nog geen beoordelingen.
  Ogenblik geduld...
  Esme
  Moderator

  De mes staat in deze droom symbool voor scherp kritiek. Deze weet je te weren. De hulp die je vroeg hoort je niet. Je dient de situatie zelf op te lossen. De man en de wijk zijn perfect maar plastisch. De bomen staan voor aarden.

  De pijn van je vader is een spiegel van jezelf en symboliseert geestelijke pijn. Je vader als symbool staat voor mannelijke kracht. Deze blijft momenteel uit en probeer je op een andere manier ergens pracht en rust uit te putten. Het baby’tje staat voor nieuwe vruchtbaarheid en innerlijke oerkracht. Het herontdekken van de basis in jezelf. De rode doeken staan voor liefde voor jezelf. Maar de kleur heeft ook een negatieve betekenis, die van gevaar, angst, macht en agressie.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  0
  0
  Helaas, nog geen beoordelingen.
  Ogenblik geduld...
  Annemieke Mennink
  Bijdrager

  Hoi Esme,

  Excuus voor mijn laten reactie.

  Ja ik kan het wel plaatsen.

  Ik bevind me momenteel in een emotioneel onveilige situatie. Ik voel me belaagd en onbeschermd.

  Mijn stervende vader benadrukt voor mij heel sterk dat onbeschermde gevoel. Misschien moet ik mijn eigen vader en beachermer leren zijn.. Hij sterft en wordt opnieuw geboren in mij.

  De mooie man in de mooie wijk voelt dan als een instant oplossing inderdaad. Iets dat ik buiten mezelf zoek.

  0
  0
  Helaas, nog geen beoordelingen.
  Ogenblik geduld...
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">