Lugubere Cinematische nachtmerrie

 • Auteur
  Berichten
 • Slabby
  Gast

  Ik bevond me in eerste instantie in een kamer met één rode muur en een rode vloer. Volgens mij mijn moeders huis. Er was amper eten in huis, behalve instant pasta. Er kwam een moment dat ik helse pijn in allebij mijn kiezen en neusholtes en ik schreeuwde het uit. De kamer was nu volledig rood.

  Toen ik naar buiten rende, zag ik een groep jongens een gedrogeerde jongen martellen. Ze hadden een paard in stukken gesneden. Ik rende snel een straat in om de politie te bellen maar ik kon geen enkel straat bordje lezen. Ik probeerde nog aan bewoners te vragen of ze de straat naam wilde uitspreken in de telefoon maar iedereen sprak met een zwaar spraak gebrek.

  Gelukkig kwam uiteindelijk de politie. Het waren kinderen op blauwe fietsjes in een blauw pakje. Ik bracht ze naar een stuk waar ze de jongens op afstand konden zien. Ik kon zien dat ze de jongen met zn allen aan het verkrachten waren en ze forceerde het geslachtsdeel van het dode paard in zijn mond. Zijn lichaam werd besmeurd met organen. De jongen zag er gehavend uit en was nog volop onder de invloed van drugs.

  Ik werd gelukkig wakker. Weet niet wat ik met mezelf aan moet.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Rood heeft in deze droom een negatieve associatie. Hier staat het voor opdringen, agressie, macht, pijn en gevaar. Het is een nachtmerrie, die meestal voortkomen vanuit stress. Het huis van je moeder verwijst naar je basis; de manier hoe je grootgebracht bent en hoe je je hebt kunnen ontwikkelen. Eten staat hier voor geestelijke voeding. Het lijkt erop dat je in het verleden wat gemist hebt. De pijn is een onbewuste geestelijke pijn, die zich manifesteert in je droom.

  Het paard kan voor nachtmerrie staan. De oorsprong van het woord nachtmerrie heeft te maken met het oude woord mara, dat boze geest betekent. Er was ook een godin die Mara heette, die ’s nachts zichzelf in een witte merrie met blauwe ogen en een rood koord om de hals kon veranderen. Meestal wordt ze dan gevolgd door negen veulens of heeft ze negen hoofden, want negen was vroeger het getal van de duivel.

  De jongen die gedrogeerd, gemarteld en verkracht is een zelfbeeld van onmacht. Dit kan voorkomen uit negatieve situaties in het verleden, die niet verwerkt zijn. De telefoon staat voor communicatie. Het spraakgebrek staat voor ruis in de communicatie. Je bent op een bepaald moment niet begrepen. Drugs staat symbool voor escapisme, wat betekent dat men tijdelijk uit de realiteit wilt ontsnappen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">