Lucide dromen

 • Auteur
  Berichten
 • FeariesqtxFeariesqtx
  Deelnemer

  Hoi,
  Al zo lang dat ik mijn dromen kan herrineren, (vanaf mijn 4e, 5e) ben ik me er bewust van dat ik droom. Ik weet dat ik droom, soms knijp ik mijzelf in mijn droom om te controleren of ik droom ja of nee, alleen dan word ik niet wakker. (Best logisch eigenlijk, want ik knijp mezelf in mijn droom, en niet in het echt). Soms heb ik de neiging om mensen in mijn dromen te vertellen dat ik droom, of gewoon te weten dat ik droom.

  Ook kan ik als ik een bepaalde oogbeweging maak? half wakker worden uit miin droom, maar dat doe ik niet omdat ik dan een leuke droom heb lol.

  Maar goed, ik hoor altijd van mensen dat je Lucide dromen moet ‘trainen’ maar ik heb dit nog nooit gedaan.

  Hoe kan ik lucide zijn gaan dromen, en hoe kan je er nou precies controle over hebben?

  NiskaNiska
  Deelnemer

  Hoi, ik heb dit ook. Ik kan ook wakker worden uit mijn droom en als ik dan mijn ogen weer dicht doe ga ik soms gewoon weer terug in de droom. Ik train mezelf doordat ik gewoon elke keer iets nieuws probeer om te doen in mijn droom als ik het krijg. Wat er maar in me op komt. Soms heb ik helemaal controle, en soms half. Mijn zintuigen zijn ook altijd heel erg helder, en soms alleen mijn zicht of gehoor.
  Ik ben nu zo ver dat ik een lucide droom kan krijgen door het te ‘willen’ en in die ‘sfeer’ te gaan, maar niet afdwingen want dan lukt het niet. Het beste wat je kan doen om er beter in te worden is dat als je een lucide droom hebt, jezelf eraan overgeven en zo rustig mogelijk zijn, eventuele angsten loslaten, dan krijg je controle. Gewoon zien wat er op je af komt en dit ga je dan vanzelf (leren) aansturen.
  Bijna al mijn lucide dromen zijn mooie dromen.
  Hoe het kan dat je het hebt weet ik niet, sommige mensen hebben het gewoon. Bij mij is het ook spontaan begonnen.
  Je moet het alleen trainen als je dat zelf wilt, als je het goed vindt zoals het is dan laat je het gewoon zo.

  Lucienne
  Gast

  Ik herken dat wel. Ik heb niet altijd lucide dromen, maar soms als er in een droom iets naars gebeurd, realiseer ik me dat ik droom en dat ik invloed kan uitoefenen op de droom. Dan krijgt het ineens een andere wending omdat ik er zelf een draai aan geef.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">