Liefde, avontuur, vakantie

 • Auteur
  Berichten
 • Verliefd en aan witte balonnen een wereld reis
  Gast

  In mijn droom was ik op vakantie. We waren met vriendinnen en niet zomaar op vakantie, maar we hadden een hele hoop witte balonnen aan onze stoelen gemaakt, en zweefde hiermee de wereld rond. Ook namen we zo af en toe de trein. Met de trein kwamen we langs een hele hoge berg, wat erg indrukwekkend was.

  Met de balonnen zagen we de mooiste uitzichten, en zo vlogen we van land naar land en van hostel naar hostel.

  Toen werd ik verliefd op een jongen die ook mee was (zo ver ik weet bestaat deze jongen in het echt niet). Normaal heb ik moeite met verliefd blijven wanneer de gevoelens wederzijds zijn, en blijf ik alleen verliefd wanneer mijn gevoelens onbeantwoord blijven. Daar was ik in deze droom ook bang voor. Maar mijn gevoelens bleven.

  De jongen was helemaal niet speciaal, niet knap geen bijzonder talent en toch bleef ik verliefd op hem. Een vriendin zei dat ook, in de droom, dat jij zo ‘gewoontjes’ was. Ik besefte mij dat, maakt hem niet mooier dan hij was, en was echt verliefd op hem.

  Daarna vlogen we weer verder over de wereld, maar na een tijdje werd het met balonnen vliegen eng, het uitzicht te hoog en wilde ik even een pauze.

  Toen veranderder er een meisje in een vogel.

  Dat was het einde.

  Esme
  Moderator

  Luchtballonnen geven vrijheid die je ervaart maar ook over het ultieme hoogtepunt dat je kunt bereiken. Je stijgt boven je innerlijke zelfkennis (wereld) uit. Nieuwe inzichten heb je gevonden die je van grote hoogte kunt overzien. Het kan ook betekenen dat je een creatief risico neemt, die spanningen met zich mee kan brengen, omdat iets gemakkelijk kan knappen in je leven. De trein is een levenstrein. De hoge berg is een obstakel.

  De ballonnen staan hier ook voor vluchtig geluk. Deze kunnen knappen. Verliefdheid ontstaat uit reflectie. Alles wat je in een ander ziet, wat jij ook hebt maakt een plaatje compleet en kunnen hormonen beginnen op te komen. Eigenlijk vind je gewoontjes best prima. Dan kun dichter bij jezelf komen.

  Hoog blijven vliegen kan vermoeiend zijn, want eigenlijk loop je dan op de tenen. Het meisje dat veranderd in de vogel is het een dier dat refereert aan het element lucht. Het staat voor de psyche of ziel.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">