Leeuwen/slangen

 • Auteur
  Berichten
 • botamata
  Gast

  vannacht een droom gehad speelde zich af in achtertuinen en aangrenzende grasvelden in een voor mij bekende wijk(woon er zelf niet). Ik kwam aangelopen en in de achtertuin en zaten meedere leeuwen en tijgers en die werden tussen het hekwerk geaaid door kinderen en volwassenen. Ik liep weg en wilde niet aaien, vond het gevaarlijk en ik was bang. Toen ik verder liep ging er een grote groene slang ver boven m’n hoofd langs waar ik ook bang voor was, maar die deed me niks. Toen ik daar wegliep zag ik een hele lange groene slang op afstand en zn dikke staart over de grond langs kruipen dat gaf me een angstig gevoel. Plotseling zag ik mezelf een slang open snijden en haalde ik alles uit zijn lichaam dat hij gegeten had en dit was het einde. Wat betekent deze droom?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De achtertuin is het onbewuste. De leeuwen en tijgers staan voor kracht. De kinderen zijn niet bang, omdat ze nog dicht bij het oergevoel staan. De groene slang staat voor gevaar, want felle kleuren in de natuur staan voor gevaar. Je bent geëvalueerd en ben je niet meer bezig met je gevoelens, maar meer met je ratio. Het openen van de slang staat symbool voor feiten die je onderzoekt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">