Krokodil

 • Auteur
  Berichten
 • Lanna
  Deelnemer

  Ik droomde dat ik zwevend over water een hondje aan een lijn had die aan het zwemmen was.Er verscheen langzaam een hele grote krokodil die het hondje aandachtig begon aan te kijken. Toen fabriceerde ik in mijn droom een kleinere krokodil die ik tussen het hondje en de grote krokodil kon plaatsen waardoor het hondje veilig was. Wat kan dit betekenen? Alvast bedankt.

  Esme
  Moderator

  Zwevend over water is zweven in emoties en buiten de grenzen treden. Het hondje is je trouwe makker, die onbevangen is als een kind. Het hondje is een spiegel van deze eigenschappen. In de middeleeuwen werd de muil van de krokodil het symbool van de hellemond. Naast deze negatieve betekenis heeft het ook een positieve betekenis. De krokodil staat ook symbool voor vruchtbaarheid, water, voorzichtigheid en kennis, bijv. kennis van het tijdstip dat de vloed in de Nijl opkomt. De Nijl werd wel ‘het zweet van de krokodil’ genoemd.

  Lanna
  Deelnemer

  Dankjewel. Dat wist ik niet.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">