Kleding / moeder

 • Auteur
  Berichten
 • MyrtheMyrthe
  Gast

  Hoi, wil iemand met me meedenken? Ik droomde dat ik op een boot zat, een gewonnen bootreis (de boot leek op een grote ferry) en ik had alleen maar een t-shirt aan, superkoud. Toen vroeg ik maar om een reddingsvest, dat was beter dan niks. De boot had een vaste bestemming ‘een bootreis naar…’ – dat vond ik jammer, ik had liever zelf iets gekozen maar oké, die bestemming werd ook nog eens gewijzigd doordat ergens laag water was. We zouden nu wel in de buurt van vrienden komen (in Amerika) maar konden ze niet eens ontmoeten omdat we niet zouden aanleggen. Toen we uiteindelijk van wal gingen was er voor iedereen een trui (maar die bleek je te moeten kopen en ik had geen geld), een paar handschoenen (maar ik was te laat bij die stapel en er waren alleen nog maar baby wantjes over), en hakschoenen van een raar soort schuimrubber waar ik niet op kon lopen maar het was beter dan niets; iedereen moest 4 maten groter hebben dan normaal, en ik had gelukkig het laatste grote paar. We kregen ook een doos met nagellak-assecoires waarmee je hele mooie nagels kon maken. Dat leek me wel leuk, alleen kwam ik uitgerekend naast mijn moeder terecht. Van wie ik heel veel houd maar die ik ook heel erg haat. [In real life: Vanwege een hele nare jeugd die ik momenteel probeer te verwerken, en mijn moeder zegt dat ik lieg en dat ze niets gedaan heeft. Ik wil geen wraak nemen dus ik vertel de familie verder niets; het voelt als een naar geheim, heel alleen.] Ik vond de reis al niet echt subliem maar ik was er nu helemaal klaar mee en voelde me woedend en wanhopig tegelijk. En dat nagellakken werd ook niks, want de lak uit mijn doos was stroop geworden en de assecoires die je met elkaar moest delen hadden anderen al voor zichzelf geclaimd. Het was een verwarrende, beklemmende droom.
  Het voelde als een vast pad wat ik moest bewandelen waar allemaal dingen anders uitpakten dan ik wilde, en ik had nergens invloed op.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  MyrtheMyrthe
  Gast

  Hoi Esme,
  Wat leuk dat je zo snel reageert, ik waardeer het enorm. Alvast bedankt!
  Myrthe

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een boot brengt je naar een andere fase. Met alleen de T-shirt aan ben je schaars gekleed en krijg je het koud. Het heeft te maken met armoede (geestelijk). Er is een gunst, eigenschap of situatie die je mist. Je zoekt een alternatief om dit op te vullen en dat is het reddingsvest om je iets aangenamer te voelen. Amerika is het nieuwe land. Het land van de oneindige mogelijkheden. Maar vergis je er niet. De kloof tussen armoede en rijkdom is heel groot.

  De nieuwe fase (Amerika) geeft je meer mogelijkheden. Maar het is nog niet een ideale situatie. Te grote maten laat je kleiner voelen. Het uiterlijk kan helpen om beter te laten lijken, maar inwendig kan het anders zijn. Je moeder is af en toe je steun en toeverlaat en wil je op haar terug vallen, wanneer het goed met haar gaat. Ze heeft geen controle over haarzelf en kan het daarom niet aan een andere geven of overdragen en kun je deze vaardigheid minder makkelijk hanteren.

  MyrtheMyrthe
  Gast

  Hoi Esme,

  Bedankt voor je reactie. Het klopt dat ik een nieuwe fase in ga en een soort van nieuw tijdperk voor me zie, maar nog niet weet hoe dan en wat dan. En ik ben inderdaad heel hard op zoek naar hoe ik verder moet, hoe ik heelhuids over kom, om het zo te zeggen. Van buiten lijkt het soms al heel wat maar eigenlijk is dat niet zo.
  Wat je over mijn moeder schrijft daar kan ik ook wel iets mee.
  Dank je wel!

  Myrthe

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">