kinderen in mijn tuin en flat

 • Auteur
  Berichten
 • Jeane
  Deelnemer

  vannacht had ik 2 soortgelijke dromen achter elkaar. In de eerste bevond ik mij in de achtertuin van mijn ouders, waar kinderen doorheen liepen. Ik was verontwaardigd en wilde ze wegsturen, maar het werden er meer ze werden steeds vervelender en pesteriger. Vervolgens droomde ik dat ik in een flat was, ik had blijkbaar een raam open gelaten en er sloop een jongetje naar binnen, ik wilde hem tegenhouden en terug sturen, maar er kwamen nog meer. Ik was weer verontwaardigd en deed streng en probeerde ze te pakken te krijgen en er uit te zetten, wat niet goed lukte.

  Esme
  Moderator

  De achtertuin van je ouders symboliseert ontspanning en vertrouwen. De kinderen verstoren de rust. Het beeld van de kinderen, in je droom, is een spiegel van je zelf Er is iets in je leven dat je irriteert. Oud zeer, wat is ontstaan uit de jonge jaren. Het lijkt erop, dat de confrontatie met het kind, als symbool in je droom, niet grijpbaar is. Je hebt iets niet onder controle. ‘k Ben benieuwd of je er wat aan hebt.

  Jeane
  Deelnemer

  Dank je wel!
  grappig wat je zegt over die achtertuin, want het eerste gevoel wat ik had in de droom was inderdaad best prettig, totdat de kinderen kwamen. Maar in de 2e droom was ik in een onpersoonlijke flat, ik reageerde alsof het de mijne was, al herkende ik deze niet. Het voelde vrij kil en sfeerloos aan.

  En die irritatie klopt wel evenals dat oude zeer denk ik!

  zou je dat stukje wat je schreef over de confrontatie met dat kind als symbool wat niet grijpbaar is nog iets kunnen verhelderen? En dat gevoel van geen controle hebben herken ik

  Esme
  Moderator

  Nou, vaak kijkt men in harmonie terug naar zijn kindertijd. Het kind in jezelf komt naar boven. Zoiets als een Disneygevoel kan naar voren komen. De kinderen in je droom is als een spiegel van jezelf. Maar je vind ze irritant. Onbewust, wat vanuit het verleden komt, knaagt wat. Dus daar kun je aan werken. Wat het precies is weet ik niet, maar jij misschien wel.

  De flat geeft een onpersoonlijk gevoel, maar in je droom is die wel van jouw. Gebouwen, huizen of appartementen symboliseren je lichaam en ziel. Elke ruimte heeft zijn functie en elke kamen bevat je eigenschappen en vaardigheden. Maar er voelt iets niet prettig. Diep in je onderbuik zit je niet op je plaats.

  Jeane
  Deelnemer

  Dank voor je interpretaties! Ik kan e.e.a. goed plaatsen.
  Ik ga er eens een nachtje over slapen, kijken of er nog wat voorbij komt 🙂

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">